Doe mee met de OERRR Nachtvlinder Challenge

Doe deze zomer mee aan de OERRR Nachtvlinder Challenge met de app Obsldentify. Check hier hoe het werkt.

Speuren - OERRR

Obldentify is een app waarmee je planten en dieren zoals nachtvlinders kunt herkennen. Maak een foto van een dier of plant en upload de foto in de app. Je krijgt vervolgens meteen te zien welke plant of welk dier jij hebt gespot. Leuk om te weten! Daarnaast help je, met het doorgeven van jouw waarneming, onderzoekers om steeds meer te leren over de planten en dieren in Nederland.

Doe deze zomer mee met OERRR Nachtvlinder Challenge in de app Obsldentify!

Zo werkt de challange

1. Download de app
Download ObsIdentify gratis op je telefoon via de App Store of Google Play.

2. Maak een account aan
Open de app en klik onderin het scherm op het icoontje ‘Dashboard’. Maak hier een account aan of log in met je bestaande account van Waarneming.nl

3. Doe mee met de challenge
Klik onder in beeld op het icoontje ‘Challenges’ en klik vervolgens op de OERRR Nachtvlinder Challenge. De challenges zijn mini-onderzoekjes waarbij je samen met andere speurders specifieke soorten gaat zoeken. Bij de OERRR Nachtvlinder Challenge voer je zoveel mogelijk foto’s van nachtvlinders in die jij tegenkomt. Je kan in de app zien hoeveel waarnemingen er voor deze challenge verzameld zijn, door jezelf én door anderen. Zorg dat je locatievoorziening bij de foto aanstaat. Deze gegevens gebruikt de app om te achterhalen waar je de nachtvlinder gespot hebt. 

Hoeveel nachtvlinders spot jij?

Nachtvlinders lokken

Wist je dat je nachtvlinders ook zelf kunt lokken? Check hier hoe je dat doet.

logo