Glimmende schatten

Kinderen zijn dol op natuurschatten en hun broekzakken zitten vaak vol met allerlei vondsten. Een mooie steen, kastanje, dennenappel, eikel of tak. Tijdens een wandeling door het bos, park of gewoon in de tuin komen ze vaak mooiste dingen tegen. In een oude theedoos kun de schatten goed bewaard blijven en steeds opnieuw gesorteerd worden.

Beukenootjes

Kinderen zijn dol op mooie stenen, glimmende kastanjes en anders schatten uit de natuur.  En die verdwijnen allemaal in de jas- of broekzak. Wat moet je er allemaal mee? Weggooien is natuurlijk een absolute no-go. Herkenbaar?  

Tip

Bewaar deze vondsten eens in een oude theedoos. Maak er een echte schatkist van. Laat je kindje de vondsten sorteren of kleur, vorm of grootte. Jonge kinderen vinden het heerlijk om dit steeds maar weer opnieuw te doen.

Laat ze glimmen

De schatten worden nog mooier als je ze gaat poetsen. Met een oude lap en wat olijfolie gaan de stenen, kastanjes en eikels prachtig glanzen en glimmen! Zoals het hoort bij een echte schat! En het is een heerlijk rustgevend werkje.

logo