Ga direct naar inhoud

Nationale Natuuronderzoek van OERRR

Wat zie jij in de omgeving van je dorp of stad? Een wei vol bloemen en slootjes. Of snelwegen, huizen en windmolens? De boswachters maken zich zorgen dat er steeds minder ruimte voor natuur is. In december 2018 hielden we een natuur enquête onder kinderen van OERRR tussen de 9 tot 13 jaar over landschap en natuur. Lees hier de uitkomsten van deze enquête.

Nationale Landschap Enquête

Wat vroegen we in het Natuuronderzoek van OERRR?

Wat zie jij in de omgeving van je dorp of stad? Een wei vol bloemen en slootjes. Of snelwegen, huizen en windmolens? De boswachters maken zich zorgen dat er steeds minder ruimte voor natuur is. Hoe wil je dat de omgeving van jouw dorp of stad eruitziet? Wat vind jij mooi en belangrijk?

Dit soort vragen stelden we in het Natuuronderzoek van OERRR. 

Uitkomsten Natuuronderzoek

Uit de uitkomsten van het natuuronderzoek blijkt dat kinderen het behoud van het platteland en het natuurlijk landschap in Nederland belangrijk vinden. Jonge kinderen om te kunnen spelen, oudere kinderen vanwege de rust en stilte. Dieren en planten worden door kinderen als belangrijk onderdeel van het landschap gezien.

We vroegen de kinderen ook over windmolens en zonnepanelen in het landschap. Duidelijk is dat kinderen dit niet ten kostte van natuur en landschap willen laten gaan. 

OERRR landschapsenquete