Kinderen

Iedereen de modder in!

Campagne beeld modder

Haal je gezonde dosis viezigheid

Al 10 jaar beleven kinderen met OERRR de leukste avonturen in de natuur. Lekker buiten spelen, klimmen en kliederen. Spelen in de natuur is niet alleen leuk, maar ook gezond. Daarom roept OERRR dit najaar iedereen op om de modder in te duiken. Voor een gezonde dosis viezigheid! Benieuwd naar de beste modder bij jou in de buurt?

Check onze speelnatuur locaties

Kinderen spelen nog maar weinig in de natuur, blijkt uit recent onderzoek van de Radboud Universiteit. Dat is slecht nieuws! Kinderen die geregeld in de natuur spelen, zitten lekkerder in hun vel, slapen beter en zijn minder vaak ziek. Daarom start OERRR de campagne: Iedereen de modder in! Voor een gezonde dosis viezigheid!

6 redenen waarom buiten spelen gezond is

De wetenschap bewijst het: natuur maakt kinderen gezond. Dat concluderen onderzoekers Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute uit relevante onderzoeken, in opdracht van OERRR. Kinderen die in de natuur kunnen spelen hebben een voorsprong: zij ontwikkelen zich beter, zijn gezonder en mentaal weerbaarder. We zetten de zes belangrijkste gezondheidsredenen voor je op een rij.

Buiten spelen ook goed voor de natuur

Buiten spelen is niet alleen gezond maar ook goed voor de natuur. Doordat kinderen opgroeien met minder natuur, beschouwen zij dit als het ‘nieuwe normaal’ en zijn ze in hun volwassen leven minder geneigd om de natuur te beschermen (lees hier het hele onderzoek). Hoog tijd om kinderen de natuur weer te laten ontdekken! Daarom richtte Natuurmonumenten tien jaar geleden al het kinderprogramma OERRR op. Inmiddels horen al ruim 100.000 kinderen bij OERRR. Meld je kind ook aan en laat het avontuur beginnen.

Kom bij OERRR

De wetenschap bewijst wat we al wisten. Kinderen worden sterker en gezonder in de natuur. Stampen in de modder, hutten bouwen, regenwormen zoeken, tintelende rode wangen. OERRR inspireert om op avontuur te gaan. In de tuin, de straat, het park of het bos. Meld je aan en laat het avontuur beginnen.

Meld je aanMeer over het lidmaatschap
logo