Kinderfeestje in De Wieden

Ben je jarig en zoek je een avontuurlijke plek om je kinderfeestje te vieren? Kom dan naar bezoekerscentrum De Wieden. Natuurmonumenten heeft hier kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Alle feestjes zijn lekker buiten. Vraag bij bezoekerscentrum De Wieden naar de mogelijkheden.

Kinderfeestje kabouters in De Wieden

Kabouterfeest (4-6 jaar, alle seizoenen)

Als er een jarige in de buurt is, begint de neus van kabouter Wiedewijde te kriebelen en weet hij dat het tijd is voor een feestje! Met een kaboutermuts op ga je buiten opdrachtjes doen. In de kruiwagen die je meeneemt, zit alles wat je nodig hebt.

Boswachter Bootcamp  (6-8 jaar, alle seizoenen)

Avontuurlijke opdrachten rond het bezoekerscentrum en het vlonderpad. Met een stoere tas ga je op stap en doe je allerlei proefjes zodat je kunt testen of je een echte boswachter bent. Zo check je hoe fit je bent, werk je aan je camouflage techniek, sluip je op blote voeten door de natuur en kun je vuur maken!

Waterpretfeest (7-12 jaar, mei-september)

De sloten bij het bezoekerscentrum zitten vol met waterplanten en waterbeestjes. Ga maar eens op je buik liggen en kijk in het water. Met een schepnet kun je proberen die beestjes te vangen. Voor al je vriendjes en vriendinnetjes is er een schepnet. In de kist die je mee krijgt zitten allerlei spulletjes die je daarbij kunt gebruiken: loeppotjes, zoekkaarten, witte bakken en een handleiding voor de begeleiders.

Boswachterfeest (8-10 jaar, alle seizoenen)

Tijdens dit feestje ontdek je wat een boswachter doet. Zoek bijvoorbeeld naar dierensporen of leer met een verrekijker dieren te spotten. Er zijn negen opdrachten. Bij elke opdracht zit een codevraag. Ontdek jij welke verborgen boodschap de codeletters vormen?

Informatie voor ouders:

  • Wij raden je aan op tijd te reserveren via 0527-205660.
  • Feestjes kunnen op woensdag of zaterdag gevierd worden en van april t/m oktober ook op vrijdag; in de schoolvakanties (regio Noord) zijn er geen feestjes, vanwege andere kinderactiviteiten.
  • Starttijden in overleg met de balie van het bezoekerscentrum. Houd rekening met de aangepaste openingstijden in de winter. 
  • Per kinderfeestje is er ruimte voor maximaal 10 kinderen.
  • Stevige schoenen of laarzen en kleren aan die vies mogen worden. Bij warm en windstil weer kunnen er veel muggen zijn.
  • Kosten: € 7,- per kind voor leden van Natuurmonumenten en € 10,- per kind voor niet-leden.
  • De programma’s duren ongeveer anderhalf uur tot twee uur.
  • De ontvangst en uitleg wordt gedaan door een medewerker van Natuurmonumenten; de ouder(s)/verzorger(s) begeleiden de natuurtocht.
  • Er is een cadeautje voor de jarige.
  • Bij terugkomst in het bezoekerscentrum krijgen de kinderen een glas limonade.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo