Word lid

Kinderfeestje in De Wieden

Ben je jarig en zoek je een avontuurlijke plek om je kinderfeestje te vieren? Kom dan naar bezoekerscentrum De Wieden. Natuurmonumenten heeft hier kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Alle feestjes zijn lekker buiten. Vraag bij bezoekerscentrum De Wieden naar de mogelijkheden.

Kabouterfeest (4-6 jaar, alle seizoenen)

Als er een jarige in de buurt is, begint de neus van kabouter Wiedewijde te kriebelen en weet hij dat het tijd is voor een feestje! Met een kaboutermuts op ga je buiten opdrachtjes doen. In de kruiwagen die je meeneemt, zit alles wat je nodig hebt.

Toverfeest (6-7 jaar, alle seizoenen)

Verkleed als tovenaar ga je met vriendjes en vriendinnetjes over het toverpad. Kijk, luister en voel onderweg goed in de natuur. Zo leer je de belangrijkste kneepjes uit het tovervak. Met een toverdrankje en een toverspreuk probeer je Stientje, het onzichtbare diertje, weer terug te toveren. Als dat lukt ben je als tovenaar geslaagd!

Waterpretfeest (7-12 jaar, mei-september)

De sloten bij het bezoekerscentrum zitten vol met waterplanten en waterbeestjes. Ga maar eens op je buik liggen en kijk in het water. Met een schepnet kun je proberen die beestjes te vangen. Voor al je vriendjes en vriendinnetjes is er een schepnet. In de kist die je mee krijgt zitten allerlei spulletjes die je daarbij kunt gebruiken: loeppotjes, zoekkaarten, witte bakken en een handleiding voor de begeleiders.

Boswachterfeest (8-10 jaar, alle seizoenen)

Tijdens dit feestje ontdek je wat een boswachter doet. Zoek bijvoorbeeld naar dierensporen of leer met een verrekijker dieren te spotten. Er zijn negen opdrachten. Bij elke opdracht zit een codevraag. Ontdek jij welke verborgen boodschap de codeletters vormen?

Informatie voor ouders:

  • Wij raden je aan op tijd te reserveren via T 0527 - 2056 60
  • Feestjes kunnen op woensdag, vrijdag of zaterdag gevierd worden, met uitzondering van schoolvakanties (regio Noord)
  • Er zijn vaste starttijden: 13.30 uur en 14.15 uur
  • Per kinderfeestje is er ruimte voor maximaal 12 kinderen
  • Kosten: € 5,- per kind voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- per kind voor niet-leden
  • De programma’s duren ongeveer anderhalf uur
  • De ontvangst en uitleg wordt gedaan door een medewerker van Natuurmonumenten, de medewerker gaat niet mee bij de natuurtocht
  • Er is een cadeautje voor de jarige
  • Bij terugkomst in het bezoekerscentrum krijgen de kinderen een glas limonade