Kinderen

Lespakket over wilde bloemen

Bij op wilde bloem

Het gaat niet goed met de wilde bloemen. En dat is slecht nieuws! Wilde bloemen zijn erg belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen kunnen insecten niet leven. En zonder insecten zijn er geen vogels. Daarom komen we met OERRR in actie!

Samen zorgen voor meer bloemen

OERRR heeft speciaal voor het basisonderwijs een lespakket ontwikkeld. Voor elke bouw is er een pakket dat gaat over wilde bloemen en hun betekenis voor de natuur en voor ons allemaal. Ook is er een les beschikbaar over wat jullie op school kunnen doen. Want samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland.

Download hieronder de verschillende werkbladen en documenten.

Spreekbeurt over wilde bloemen

Zijn er kinderen in de klas die een spreekbeurt willen houden over bloemen? Dat kan! We hebben een speciaal spreekbeurtpakket gemaakt over wilde bloemen. Daarnaast hebben we ook spreekbeurten over de bij, de wolf en de natuur in het algemeen.

Ga naar de spreekbeurten

Lespakket over de bij

Zonder wilde bloemen kunnen insecten, zoals de bij, niet leven. De bij gebruikt namelijk de nectar van de bloem als voedsel. Ook voor de bij heeft OERRR een lespakket ontwikkeld. Kinderen leren waarom bijen zo belangrijk zijn voor mens en natuur en ze leren hoe ze de bij in Nederland een handje kunnen helpen.

Download het lespakket over de bij
logo