Ga direct naar inhoud
Kinderen

Lespakket natuur van OERRR

Wil jij met je klas op de basisschool een les aan de natuur besteden? Dat kan met het lespakket van OERRR. Er is een lespakket over wilde bijen, wilde bloemen en de egel. Het lespakket bestaat uit informatieve lesbrieven, doe-opdrachten en extra materiaal en filmpjes ter ondersteuning.

Lespakket over de egel

Met dit lespakket leren jullie alles over de egel en hoe je dit bijzondere dier kunnen helpen. Het gaat namelijk slecht met de egels. Ze hebben steeds minder plek om te wonen en te leven. De helft van alle egels is de afgelopen tien jaar uit Nederland verdwenen. Tijd voor actie!

Bekijk het lespakket

Lespakket over wilde bijen

Het gaat nog steeds niet goed met wilde bijen in Nederland. Meer dan de helft van de bijen is al bijna verdwenen. OERRR heeft daarom een lespakket ontwikkeld over de wilde bij. Ga samen aan de slag en maak van je schoolplein een thuis voor de wilde bij!

Bekijk het lespakket

Lespakket over wilde bloemen

OERRR heeft speciaal voor het basisonderwijs een lespakket over wilde bloemen ontwikkeld. Voor elke bouw is er een pakket dat gaat over wilde bloemen en waarom wilde bloemen zo belangrijk zijn voor de natuur. Daarnaast zijn er leuke doe-opdrachten om samen mee aan de slag te gaan.

Bekijk het lespakket