Ga direct naar inhoud
Kinderen

Lespakket over wilde bijen

OERRR heeft speciaal voor het basisonderwijs een lespakket ontwikkeld over de wilde bij. Het gaat namelijk nog steeds niet goed met wilde bijen in Nederland. Meer dan de helft van de bijensoorten is al bijna verdwenen. Dat is slecht nieuws! Kom daarom samen met je klas of school in actie. Leer waarom de wilde bij zo belangrijk is en kijk wat jullie kunnen doen om de bij te helpen.

Help de bij - OERRR

Het lespakket over bijen bestaat uit een lesbrief over bijen en hun betekenis voor de natuur en voor ons allemaal. Daarnaast vind je verschillende bijenkaarten en zijn er lessen beschikbaar over wat jullie op school kunnen doen voor de bij. Ga bijvoorbeeld samen aan de slag met het maken van bijenhotels of maak een maai-me-niet-bordje om het leefgebied van de bij te beschermen. Zo maak je in een handomdraai een interessante les over bijen. Samen maken we van onze tuinen, straten en schoolpleinen een thuis voor de bij!

Download hieronder de verschillende werkbladen en documenten.

Lesbrieven

Werkbladen

Extra materiaal

Ouderbrieven

Video's

Animatie Help de Bij

Maai-me-nietje

Supersnel insectenhotel

OERRR op school

Naar school gaan en toch genieten van de natuur? Dat kan. OERRR heeft allerlei leuke activiteiten speciaal voor leerlingen van de basisschool. Trek eens met je klas of BSO-groep de natuur in. Ga op natuuravontuur!

Bekijk alle activiteiten voor scholen en BSO's