Ga direct naar inhoud
Kinderen

Lespakket over wilde bloemen

OERRR heeft speciaal voor het basisonderwijs een lespakket over wilde bloemen ontwikkeld. Met het lespakket leert hoe belangrijk wilde bloemen zijn voor mens en natuur en ga je aan de slag met leuke doe-tips om de wilde bloemen in Nederland te helpen.

Bij op wilde bloem

Het gaat niet goed met de wilde bloemen. En dat is slecht nieuws! Wilde bloemen zijn erg belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen kunnen insecten niet leven. En zonder insecten zijn er geen vogels. Kom samen met je school in actie komen om de wilde bloemen en daarmee de bijen en andere insecten te helpen. 

Het lespapkket

Voor elke bouw is er een pakket dat gaat over wilde bloemen en hun betekenis voor de natuur en voor ons allemaal. Ook is er een les beschikbaar over wat jullie op school kunnen doen. Want samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland.

Download hieronder de verschillende werkbladen en documenten.

OERRR op school

Naar school gaan en toch genieten van de natuur? Dat kan. OERRR heeft allerlei leuke activiteiten speciaal voor leerlingen van de basisschool. Trek eens met je klas of BSO-groep de natuur in. Ga op natuuravontuur!

Bekijk alle activiteiten voor scholen en BSO's