Speelnatuur van OERRR Dwingelderveld tijdelijk gesloten

De speelnatuur van OERRR bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen krijgt een upgrade. Daarom is de speelnatuur tijdelijk gesloten. De aannemer en vrijwilligers van Natuurmonumenten maken de speelnatuur uitdagender en toegankelijk voor iedereen.

Speelnatuur Dwingelderveld

In de speelnatuur worden verschillende natuurlijke speelelementen toegevoegd. Boomstammen om overheen te klauteren, een kleibult om vanaf te glijden en een toegangspoort van wilgen zijn enkele voorbeelden. Met de aanpassingen willen we vooral de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking verbeteren. Dit doen we onder andere door de aanleg van een halfverhard rolstoelpad door de speelnatuur. Daarnaast werkt een aantal onderdelen niet meer naar behoren zoals de waterpomp. Redenen om de speelnatuur tijdelijk te sluiten en aan te passen. De waterpomp is straks ook door kinderen met een beperking goed te bedienen en door enkele speelattributen toe te voegen kunnen zij straks naar hartenlust meespelen. In het voorjaar zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen kinderen zich weer uitleven in de speelnatuur.

Wereld van OERRR speelnatuur

Waterplas

Natuurlijke waterplas waar je heerlijk in kunt kliederen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Dwingelderveld
  • Benderse 22, 7963 RA Ruinen (DR)
  • 0522 47 29 51
  • Vanaf de A28 neem je bij Pesse de afslag naar Ruinen. In het centrum van Ruinen neem je de richting Ansen, vlak voor Ansen sla je rechtsaf naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Na anderhalve kilometer kun je vlakbij het bezoekerscentrum parkeren.

logo