Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Speelnatuur Harderbos

Blubber, bomen, bloemen en beesten. Dat is speelnatuur in Harderbos! Kom jij het bos ontdekken?

Speelnatuur Harderbos

Door kinderen voor kinderen

Speelnatuur Harderbos is helemaal bedacht door leerlingen van basisscholen uit heel Nederland. In mei 2008 waren 700 kinderen een hele dag aan het werk om van een kaal stuk grond een echt ontdekbos te maken. Er zijn poelen gegraven, paden gemaakt en kijkschermen gevlochten. Fantastische speelnatuur is het geworden!

Ontdek het zelf: dagje uit!

Kom struinen in het plukbos, dwalen in het doolhof of zwemmen in de grote vijver. In de herfst kun je bramen en walnoten plukken en in de zomer vlinders bewonderen op de mooie vlinderstruiken. Door het bos slingeren spannende ontdekpaadjes. Ook is er een super blotevoetenpad. Ontdek het met de hele klas op schoolreisje of samen met je (groot)ouders!

Speelnatuur Harderbos is een gezamenlijk project van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en Natuurmonumenten.

Bordjes Natuurmonumenten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    De Schulp
  • Mosselweg 33, 8256 RA Biddinghuizen (FL)
  • Vanaf Harderwijk volg je de N302. Sla na het aquaduct rechtsaf. Na ongeveer 2 kilometer linksaf de Karekietweg op. Na weer 2 kilometer rechtsaf de Mosselweg in en even later rechtsaf naar de parkeerplaats en De Schulp. Vanaf Lelystad volg je de N302 tot kruising met de N305. Hier linksaf richting Veluwemeer en direct weer rechtsaf. Onderaan het viaduct rechtsaf de Karekietweg op. Na 2 kilometer linksaf de Mosselweg op. De parkeerplaats en De Schulp vind je even later aan je rechterhand.
logo