Ga direct naar inhoud

Dierenmaskers maken met OERRR

Waan je voor even een vreemde vogel, een sluwe vos of een deftig das! Download hieronder de voorbeeldmaskers van vogels of ga zelf aan de slag met materialen uit de natuur.

Zelf maskers maken

Download de vogelmaskers

Vogels hebben verschillende vormen snavels. Vogels die vis eten, zoals de reiger en de ooievaar, hebben lange spitse snavels. De echte jagers zoals de uil hebben meestal een kromme snavel. Welke snavel heb jij het liefst?

Download de maskervormen met snavels (pdf)

Masker maken met spullen uit de natuur

Met takjes, blaadjes en andere spullen uit de natuur kun je ook mooie dierenmaskers maken. Leuk voor als je een keer door het leven wilt als konijn, uil, muis, hert...

Dit heb je nodig om zelf dierenmaskers te maken

  • Papier
  • Stift
  • Perforator
  • Elastiekjes
  • Lijm
  • Takjes, blaadjes, eikeldopjes, wat je maar kunt vinden buiten

Dierenmaskers maken doe je zo

Knip een vorm uit papier, iets breder dan je hoofd. De vorm hoeft niet heel precies te zijn. Met je materialen en je stift kun je heel goed de details van het dier aanbrengen. Knip gaten uit voor de ogen en maak met de perforator kleine gaatjes ter hoogte van je oren. Haal het elastiek door het gaatje, leg er een knoopje in en check of je masker past door de elastiekjes over je oren te trekken.

Past 'ie? Maak nu een dier van je masker met de materialen die je verzameld hebt uit de natuur. Gebruik bijvoorbeeld grote bladeren als oren, als je graag een konijn wilt zijn. Gebruik een eikeldopje voor de neus en teken snorharen. Laat je fantasie de vrije loop!

Maskers maken

Download de vogelmaskers of ga zelf aan de slag met spullen uit de natuur

Maskers van bladeren

Tip! Zoek grote bladeren en gebruik de vorm van het blad als uitgangspunt voor je masker