Ga direct naar inhoud

Speluitleg Boswachterchallenge van OERRR

Op deze pagina vind je speluitleg en de meest gestelde vragen over de Boswachterchallenge van OERRR

Boswachterchallenge

Wat heb ik nodig om aan de Boswachterchallenge deel te kunnen nemen?
Het enige wat jullie nodig hebben, is een telefoon met WhatsApp. We raden jullie aan om deze mee op pad te nemen, zodat jullie vlot door het hele verhaal heen kunnen lopen. Gaat je kind zelf op pad en geef je hem/haar liever geen telefoon mee? Dat is ook een optie; dan moet hij/zij na iedere uitgevoerde opdracht terugkomen om naar het volgende onderdeel te gaan. 

Moet ik echt de natuur in om alle opdrachten uit te kunnen voeren?
Nee hoor! De Boswachterchallenge draait juist om lekker in je eigen buurt naar buiten gaan. Alle opdrachten zijn overal uit te voeren; in jullie eigen tuin, het parkje om de hoek óf in het bos in de buurt!

Moet mijn kind alleen op pad of kunnen we samen meedoen?
Dat is helemaal aan jullie! Het interactieve verhaal vindt plaats via WhatsApp, aan de hand van tekst, afbeeldingen en video’s. Wanneer je kind zelf op pad gaat, moet hij/zij dus wel zelf kunnen lezen en reageren op de vragen van Boswachter Ruben. Voor de kleinsten is een helpende hand (ook bij de opdrachten) dus wel nodig. En daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig om samen op avontuur te gaan!

Wat als ik een opdracht niet kan/wil uitvoeren?
Dat is natuurlijk geen probleem. Als een opdracht niet lukt, of als jullie hem liever een ander keertje (of helemaal niet) uitvoeren, stuur je Boswachter Ruben gewoon een “➡️” emoji, of je typt: “overslaan”. 

Moet ik de challenge in één keer afmaken?
Dat is helemaal aan jullie. Jullie kunnen ervoor kiezen om de Boswachterchallenge in één keer af te maken. Als jullie liever wat langer zoet zijn, kunnen jullie het verhaal ook over meerdere dagen verspreiden. Boswachter Ruben onthoudt gewoon waar jullie gebleven zijn. Zijn jullie tussendoor gestopt, en willen jullie weer verdergaan waar jullie gebleven waren? Dan stuur je Ruben gewoon een bericht via WhatsApp, en zeg je dat je er weer klaar voor bent.

Voor welke leeftijd is de Boswachterchallenge bedoeld?
Het verhaal en de opdrachten zijn gebaseerd op een doelgroep van ± 4 t/m 9 jaar. Maar natuurlijk geldt: iedereen kan en mag meedoen! Voor de kleintjes kan een helpende hand wel prettig zijn, zowel tijdens de opdrachten als voor het verhaal rondom de challenge. (Zie: Moet mijn kind alleen op pad of kunnen we samen meedoen?)

Wat als ik met meerdere kinderen tegelijk de challenge wil aangaan?
Dat kan natuurlijk! Wel is het belangrijk om te weten dat Boswachter Ruben aan het begin van de challenge vraagt om een naam. Hij kan jouw kind vervolgens aanspreken met ‘Hulpboswachter ’. Wanneer je met meerdere kinderen meedoet, kun je ervoor kiezen om op dat moment beide namen te noemen. 

Waarom wordt er om de naam van mijn kind gevraagd?
Dit is puur om een persoonlijk en leuk element aan het verhaal toe te voegen. Aan het begin van het verhaal zal Boswachter Ruben vragen om de voornaam van jouw kind. Vanaf dat moment kan hij jouw kind in het verhaal aanspreken met ‘Hulpboswachter <naam>’. Wil je liever niet dat hij de voornaam van jouw kind gebruikt? Dan mag je natuurlijk ook altijd aangeven dat je liever geen naam noemt.

Hoe zit het met privacy rondom mijn gegevens en telefoonnummer?
Persoonsgegevens (het telefoonnummer en de voornaam) die je bij deelname aan de Challenge invoert, zullen uitsluitend voor deze Challenge gebruikt worden en niet aan derden worden verstrekt. Het is niet verplicht om een voornaam in te vullen. Het telefoonnummer en de voornaam van het kind zullen maximaal 1 jaar worden bewaard om je uit te nodigen voor een nieuwe Challenge. Natuurmonumenten (waarvan OERRR het jeugdprogramma is) verwerkt de persoonsgegevens die door de deelnemers in het kader van deze Challenge worden verstrekt, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Lees hierover meer in het privacy statement van Natuurmonumenten op https://www.natuurmonumenten.nl/uw-privacy

Hoe zit het met het datagebruik tijdens de Boswachterchallenge?
Het WhatsApp gesprek dat je voert met Boswachter Ruben zal hoofdzakelijk bestaan uit
tekstberichten, wat je gelukkig weinig data kost. Zo nu en dan wordt er een opdracht uitgelegd aan de hand van een video. Deze video’s zullen jullie wel moeten bekijken om de opdrachten te kunnen voltooien, maar uiteraard hebben we hierbij rekening gehouden met de grootte van de filmpjes. En als je kind in jullie eigen tuin op pad gaat, kan wellicht de wifi gebruikt worden.