Cookies op Natuurmonumenten.nl

Natuurmonumenten respecteert de privacy van jouw gegevens

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en jouw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en jou relevante advertenties te laten zien die op je interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik wil een optimaal werkende website" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op de link om jouw voorkeuren voor cookies te wijzigen.Meer uitleg over cookies

Kies jouw cookie instelling

Kies eerst de cookies die je wilt toestaan

Bramen ijsjes maken

Lekker hè, al dat fruit aan de bomen. En dat allemaal dankzij de bijen in ons land! De bij is klein, maar superbelangrijk voor de natuur én voor ons. Bijen zorgen er namelijk voor dat er fruit groeit aan onze bomen. En van dat fruit kunnen wij weer lekkere ijsjes maken. Zoals een heerlijk bramen ijsje! Hieronder vind je het recept. Maar vergeet niet om ook goed voor de bij te zorgen: hang een mooi bijenhotel voor ze op en zorg dat ze bloemen hebben om van te eten.

Dit heb je nodig voor ongeveer 5 ijsjes:

  • 300 gram bramen;
  • wanneer de bramen rijp zijn zijn ze bijna zwart;
  • 75 ml water;
  • 25 gram suiker;
  • 1 eetlepel citroensap.

Zo maak je het:

  • spoel de bramen even af onder de kraan;
  • pureer de bramen met een staafmixer. Doe de bramenpuree in een zeef en druk het erdoor. Hierdoor blijven de pitjes achter;
  • los de suiker op in het water, voeg het daarna samen met het citroensap toe aan de bramenpuree;
  • giet het mengsel in de ijsvormpjes. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt moeten ze zeker z'on 6 uur in de vriezer.

Eet smakelijk!