Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Check je bloemzaadjes

Heb je nog bloemzaadjes van vorig jaar liggen en wil je checken of ze nog goed zijn? Dat kan heel makkelijk. Doe de test!

Zaadjes checken

Nodig

  • Bakje of schaaltje
  • Keukenrol
  • Huishoudfolie
  • Theedoek
  • Oude zaden

Zo doe je dat

Maak een stukje keukenpapier nat en leg dit doordrenkte velletje in een schaaltje of een bakje. Strooi daar vervolgens een rijtje zaden op en dek het bakje af met huishoudfolie. Leg hier vervolgens een theedoek overheen. Sommige zaden ontkiemen alleen als het donker is. Tip: leg een vel papier naast het bakje met de namen van de bloemen (naast elk zaadje de naam) zodat je weet van welke zaden de bloemen opkomen. 

Spannend!

En? Komen er zal zaadjes uit? Niet alle zaadjes kiemen even snel. Sommigen zie je meteen opkomen, anderen kunnen er wel een week dagen over doen. De ontkiemde zaadje kan je vervolgens voorzichtig in de aarde doen. 

logo