Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ga bosjutten

Huh, jutten? Dat doe je toch op het strand? Nee! In het bos spoelt misschien niets aan, maar wie zoekt kan veel vinden. Het ligt vol geheime schatten. Denk de sporen van de vos. Of misschien zelfs een uilenbal vol skeletten!

Ga bosjutten

Neem een tas mee. En misschien een schepnet? Met die laatste kun je uit het hoge gras of de struiken spinnetjes, torren en vliegen vangen die je met het blote oog niet kan zien. de meeste schatten vind je als je goed rondkijkt. Een megagrote dennenappel, een veer van een roofvogel, konijnenschedel of de perfecte tak voor een katapult.

Uilenballen jutten

En waar vind je nu die uilenballen? Dat zijn de etensresten die een uil opbraakt. Dat klinkt vies, maar in die ballen zitten soms hele skeletten - inclusief de schedels - van de muizen en vogels die de uil heeft opgepeuzeld. Die wil je dus zeker bosjutten.  Als je weet waar je moet zoeken, zijn die braakballen gemakkelijk te vinden. Een uil spuugt niet alleen de ballen uit, maar poept ook een witte kalk uit. Zie je een stam vol witte spatten? Dan ben je waarschijnlijk bij de rustboom van de uil. Daar liggen de ballen onder. Maar kijk zeker ook naar boven: misschien zie je de uil zelf wel zitten!

logo