Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Handdiertjes zoeken

Al lopend door de tuin kom je samen een heleboel diertjes tegen. Dat kan na een regenbui een slakje zijn of bij zonneschijn insecten die van bloem naar bloem vliegen. Kijk ook eens onder stenen of stammen, daar in het donker leven ook heel veel kleine diertjes.

Handdiertjes zoeken

Ook in of bij het water kun je veel kleine diertjes vinden. Neem zelf eens een diertje op je hand als je dat durft. Is dat voor jezelf te veel, draag dan je afkeer of angst niet over op je kind maar wijs het diertje aan.

Kinderen vinden kleine diertjes heel interessant, misschien wil het zelf wel een diertje op de hand hebben. Bekijk samen het diertje, eventueel met een vergrootglas. Benoem hoe het eruit ziet, de pootjes, het lijfje, de eventuele vleugels of iets anders kenmerkends. Misschien kan het diertje voorzichtig geaaid worden. Waterdiertjes worden altijd met natte handen geaaid. Doe zelf voor hoe voorzichtig dit moet.

logo