Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Hazelnootkoekjes bakken

Koekjes bakken van hazelnoten die je zelf in de herfst kunt vinden, dat wordt smullen!

Hazelnootkoekjes bakken

Koekjes bakken van hazelnoten die je zelf in de herfst kunt vinden, dat wordt smullen!

Hazelnoten kun je zoeken onder de hazelaar. Deze noten liggen daar van september tot november. Ze zitten mooi verpakt in een hulsje. Soms zit het kroontje, een groen blaadje, er ook nog op. Deze noten zijn lekker en gezond!

Verzamel bij de hazelaar ongeveer 40 hazelnoten. Kraak de hazelnoten thuis met een notenkraker. Het nootje dat erin zit kun je meteen opsnoepen, maar ze zijn ook erg lekker in koekjes.

Houd 10 noten apart. Maal de rest van de noten fijn met een vijzel.

Bak nu de zandkoekjes met de hazelnoten. Voor het koekje kun je ook een vormpje gebruiken, bijvoorbeeld een in de vorm van een blaadje.

Nodig:

175 gram boter2/3 kop suiker
2 eidooiers
2 koppen bloemMeng alles door elkaar met een mixer. Voeg het hazelnootkruim toe. Kneed kleine bolletjes, duw ze plat tot een ronde schijf. Duw op een paar koekjes een – halve – hazelnoot. Maximaal 30 minuten in de oven en klaar zijn je zelfgemaakte herfstkoekjes. Smullen maar!

logo