Cookies op Natuurmonumenten.nl

Natuurmonumenten respecteert de privacy van jouw gegevens

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en jouw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en jou relevante advertenties te laten zien die op je interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik wil een optimaal werkende website" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op de link om jouw voorkeuren voor cookies te wijzigen.Meer uitleg over cookies

Kies jouw cookie instelling

Kies eerst de cookies die je wilt toestaan

Maak een noodkoek

Een koek voor noodgevallen: altijd goed om bij te hebben als je op onderzoek uit gaat in de natuur. En die maak je natuurlijk met echte noten. Bijvoorbeeld met tamme kastanjes (paardenkastanjes kun je niet eten!), eikeltjes of beukennootjes.

Dit heb je nodig

  • 150/200 gram noten, bijvoorbeeld tamme kastanjes.
  • 250 gram bloem
  • 180 gram plantaardige boter
  • 130 gram rietsuiker
  • snufje zout
  • theelepel kaneel.

Verhit de oven op 225 graden, snij de kastanjes kruislings in en leg ze op de bakplaat. Haal ze na 15 minuten uit de oven. Laat de oven afkoelen tot 180 graden. Verwijder de schil en het bruine velletje van de kastanjes. Snij de kastanjes in kleine stukjes en rooster ze in een pan tot ze gaan geuren.

Meng bloem, boter, suiker, kaneel, kastanjes en zout door elkaar. Maak een rol van het deeg en snij de rol in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en schuif de bakplaat in de oven. Bak de koekjes in 15/20 minuten gaar en lichtbruin. Laat nog een minuut of 5 afkoelen in de warme oven. Yummie!

Beukennootjes of eikeltjes hoef je niet voor te bakken, maar kun je zo klein mogelijk hakken en door het bakdeeg mengen.