Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Maak een takkenbezem

In de winter worden bomen gesnoeid. Verzamel eens takken van de berk, ze liggen ook wel na een flinke wind op de grond. Dit zijn fijne lichte takken waar je gemakkelijk een bezem van kunt maken voor je kind. Laat je kind als sprokkelkabouter zelf mee helpen de takken te verzamelen.

Maak een takkenbezem

In de winter worden bomen gesnoeid. Verzamel eens takken van de berk, ze liggen ook wel na een flinke wind op de grond. Dit zijn fijne lichte takken waar je gemakkelijk een bezem van kunt maken voor je kind. Laat je kind als sprokkelkabouter zelf mee helpen de takken te verzamelen. Bundel de takken met ijzerdraad en touw om een stok van ongeveer een meter. Kinderen vinden het heerlijk om het paadje schoon te vegen. Het is een fijne ritmische activiteit waar je lekker warm van wordt. Zo is samen vegen een feestje en als je goed luistert klinkt het ook nog mooi. 

logo