Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Maak je eigen oorwurmervanger

'Hè bah', denken veel mensen als ze een oorwurm zien. Maar in de tuin zijn het nuttige diertjes die je makkelijk kunt lokken.

Maak je eigen oorwurmervanger

'He bah', denken veel mensen als ze een oorwurm zien. Maar in de tuin zijn het nuttige diertjes die je makkelijk kunt lokken.

Oorwurmen of oorwormen zijn 's nachts actief en eten dan plantjes en insecteneitjes, maar ook bladluizen die een plaag zijn voor menige tuinplant. Overdag verstoppen ze zich, bijvoorbeeld in een oorwurmenvanger die je zelf kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • Terracotta potje
  • Bamboestok/ijzerdraadje
  • Klei
  • Stro

Aan de slag

Pak een terracotta potje. Eventueel kun je die verven en lakken. Stop vervolgens een stukje klei aan de binnenkant van het potje voor het gaatje. Doe wat stro in het potje, zorg dat het er aan de onderkant een beetje uit komt. Druk je stok stevig in de klei. Prik de stok met het potje buiten in de aarde. Als je het potje wilt ophangen, maak je een lus met ijzerdraad die je van bovenaf door het gaatje in de klei drukt. Goed laten drogen, dan zit het stevig vast. 

Wacht nu geduldig. Ga elke dag kijken. En? Weten oorwurmen je mooie potje te vinden?

logo