Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Maak je eigen paardenbloemenfluit

Pluk een paardenbloem. De stengel is hol, zie je? Daardoor kun je er een fluitje van maken.<br />Zorg dat je een paardenbloemstengel van zo’n 5 centimeter lang hebt. Druk het aan één uiteinde plat. Dit platte stuk steek je in je mond en je blaast er kort en krachtig doorheen. Fluit!

Maak je eigen paardenbloemenfluit

Pluk een paardenbloem. De stengel is hol, zie je? Daardoor kun je er een fluitje van maken.

Zorg dat je een paardenbloemstengel van zo’n 5 centimeter lang hebt. Druk het aan één uiteinde plat. Dit platte stuk steek je in je mond en je blaast er kort en krachtig doorheen. Fluit!

Ook met de uitgebloeide paardenbloem kun je een leuk spel doen. Pluk de bloem, blaas de pluisjes er vanaf. Is de stengel kaal? Dan mag je een wens doen. Tegen niemand zeggen wat je hebt gewenst hoor!

logo