Nachtvlinders lokken

In Nederland leven 2.000 verschillende nachtvlinders. Sommige kun je lokken met licht, anderen juist op zoetigheid. Probeer maar uit!

Nachtvlinders lokken

Span ’s avonds maar eens een wit laken vlak achter een lamp. De vlinders gaan dan op het laken zitten, waardoor je ze goed van dichtbij kunt bekijken. Tip: maak een foto, dan kun je later altijd terugzoeken welke nachtvlinder je gezien hebt.

Nachtvlinders zijn zoetekauwen. Maak je eigen geheime nachtvlinderdrankje met daarin in ieder geval alcohol en stroop. Maar ook suiker, appelstroop, fruit, bier of likeur, appelmoes rabarbercompote of druivensap kan er heel goed bij. Dit nachtvlinderdrankje smeer je voor zonsondergang met een (afwas-)kwast op een boom of op een paaltje. Als het goed donker is, kijk je met een zaklamp op de plakkerige plekjes naar de nachtvlinders die op jouw brouwsel zijn afgekomen!

Lokken met licht

Je kunt nachtvlinders ook op een andere manier lokken. Span een wit laken tussen twee bomen. Ze er een felle lamp achter die op het laken schijnt. De vlinders komen op het licht af en blijven erop zitten. Zo kun je ze goed bekijken.

Wil je weten welke nachtvlinder je hebt gevonden? Kijk dan op Vlindernet.nl

logo