Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Plonssteentjes

Samen met je kind op een grindpaadje lopen betekend dat je alle tijd moet hebben. Alle steentjes worden bekeken, gevoeld, vastgepakt en liefst meegenomen. Met een eigen mandje kan je kind kiezen welke steentjes meegaan.

Plonssteentjes

Samen met je kind op een grindpaadje lopen betekend dat je alle tijd moet hebben. Alle steentjes worden bekeken, gevoeld, vastgepakt en liefst meegenomen. Met een eigen mandje kan je kind kiezen welke steentjes meegaan. Bij een watertje, dat kan heel eenvoudig al een teil of bakje water zijn, is er niets leuker om het water te laten opspatten. Laat je kind een steentje uitkiezen en er in gooien. Benoem wat je ziet gebeuren; het opspatten van het water, de druppels die je voelt, de plons die je hoort, het steentje dat weg is. Kijk ook eens naar de kring die steeds groter wordt in het wateroppervlak. Tot groot plezier gaan uiteindelijk alle steentjes in het water, de laatsten waarschijnlijk tegelijk. Wil je kind ze er ook weer uithalen? Vaak verbazen ze zich over de diepte van het water en dat hun hand en misschien wel hun arm nat wordt.

logo