Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Schapen aaien

Heb je wel eens een schaap geaaid? Probeer het maar eens!

Schapen aaien

Heb je wel eens een schaap geaaid? Probeer het maar eens!

Schapen kun je vinden in een weiland, natuurgebieden en bij een schaapskooi. Daar kun je ze ook aaien. De dikke wol voelt vet en stug. Helemaal niet zacht als een knuffeldier! Handig voor het schaap, die dikke wol. Het beschermt de huid tegen doorns en andere scherpe dingen. En in de winter blijft het schaap lekker warm en in de zomer houdt de wollen vacht de warmte van buitenaf juist tegen. Vaak vind je aan het prikkeldraad rondom het weiland of in het weiland zelf plukjes schapenvacht. Leuk voor thuis!

Meer zien en horen over wol kan op School TV in de filmpjes Van schapenvacht tot bolletje wol en Hoe wordt het eigenlijk gemaakt?

logo