Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Steentjes poetsen

Kinderen zijn dol op steentjes en hun broekzakken zitten vaak vol met allerlei vondsten. Tijdens een wandeling over een grindpad of in het veld komen we vaak mooie steentjes tegen. In een oude theedoos kunnen ze goed bewaard blijven en steeds opnieuw gesorteerd worden.

Steentjes poetsen

Kinderen zijn dol op steentjes en hun broekzakken zitten vaak vol met allerlei vondsten. Tijdens een wandeling over een grindpad of in het veld komen we vaak mooie steentjes tegen. In een oude theedoos kunnen ze goed bewaard blijven en steeds opnieuw gesorteerd worden. Dit vinden jonge kinderen heerlijk om te doen. De steentjes kunnen heel mooi gaan glanzen als de kinderen ze mogen poetsen, net als de kabouters altijd doen. Met een klein katoenen lapje kan je elke steen laten glimmen. Met een tipje olijfolie is het veilig poetsen en een doekje is zo gemaakt van een katoenen zakdoek of oud laken. Zoek samen mooie gevormde stenen, niet te klein maar zeker niet te groot om vast te houden. Na het poetsen even met een schoon doekje uitwrijven en dan kan het steentje in de schatkist. Om de volgende keer misschien wel weer gepoetst te worden.

logo