Cookies op Natuurmonumenten.nl

Natuurmonumenten respecteert de privacy van jouw gegevens

Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en jouw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en jou relevante advertenties te laten zien die op je interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik wil een optimaal werkende website" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op de link om jouw voorkeuren voor cookies te wijzigen.Meer uitleg over cookies

Kies jouw cookie instelling

Kies eerst de cookies die je wilt toestaan

Vlierbloesemsiroop maken

De vlier bloeit, tijd om er siroop van te maken!

De vlier bloeit, tijd om er siroop van te maken!

Ingrediënt

  • Pluk ongeveer 20 vlierbloesem bloemen
  • 1,5 liter water
  • 1 biologische citroen
  • Rietsuiker naar smaak

Zo maak je het

Pluk 's ochtends de vlierbloesem. Doe de bloesem (zonder af te spoelen) in een kan en vul deze met het water. Snij de citroen in schijfjes en leg ze er bovenop. Laat de kan 1 a 2 dagen koel en donker staan met een deksel of theedoek erop. Zeef het dan door een doek of koffiefilter. Breng het aan de kook met de suiker en laat het een paar minuutjes pruttelen. Schenk het in een gesteriliseerde fles. Zo kun je het een tijdje bewaren.