Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wie heeft hier zitten smikkelen?

Eekhoorns, muizen en spechten zijn dol op de zaden van naaldbomen. Die zitten verstopt tussen de stevige schubben van dennenappels en sparrenkegels. Eekhoorns en muizen knagen met hun scherpe tandjes de schubben weg zodat ze bij de zaden kunnen. Spechten hebben een andere techniek.

Wie heeft hier zitten smikkelen?

Eekhoorns, muizen en spechten zijn dol op de zaden van naaldbomen. Die zitten verstopt tussen de stevige schubben van dennenappels en sparrenkegels. Eekhoorns en muizen knagen met hun scherpe tandjes de schubben weg zodat ze bij de zaden kunnen. Spechten hebben een andere techniek. Zij klemmen de dennenappel vast tussen een paar takken of spleet in de boom en peuteren met hun snavel de zaden eruit.  Als ze hun buik vol hebben, gooien de vruchten gewoon op de grond. Je ziet er vaak een heleboel bij elkaar liggen, onder een boom. Dan weet je dat daar een specht heeft zitten smullen.

 Dit is het werk van de eekhoorn

placeholder

 Hier heeft een specht zitten smullen

Ga maar eens op zoek in het bos bij jou in de buurt. We zijn benieuwd wat je hebt gevonden!

Ben jij al OERRR?

Meld je aan en ontvang elk seizoen kaarten met speeltips om de natuur te ontdekken.

logo