Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Zaai wilde bloemen voor de insecten

Ga naar buiten en zet je tuin, balkon of straat in bloei! Wilde bloemen zijn niet alleen mooi maar ook heel belangrijk. Ze zorgen voor voedsel voor insecten, zoals bijen en vlinders. Elk insect heeft zo zijn voorkeur. Welke insecten smikkelen van welke bloem?

Insecten houden van bloemen

Alle wilde bloemen zijn belangrijk voor insecten maar elk insect houdt weer van andere bloemen. De vlinder het icarusblauwtje is bijvoorbeeld dol op rolklaver. De wilde bij houdt erg van paardenkastanje (en nog veel meer andere bloemen). En het klein geaderde witje (vlinder) is gek op de pinkesterbloem. 

Vlinders en bijen hebben de nectar van de bloem nodig. De rups of de larve van een insect eet het liefst van de plant zelf. De rups van de koninginnenpage (vlinder) eet bijvoorbeeld het liefst van het plantje peen. Van dit plantje zitten er ook zaden in het actiepakket, dus kijk straks maar eens goed of je deze rups ziet zitten.

Red de wilde bloemen

Weinig wilde bloemen betekent weinig voedsel voor al deze insecten. Begin dus snel met zaaien! Hoe meer bloemen, hoe meer bijen, vlinders en andere insecten!

Icarusblauwtjes bij Doosje

Icarusblauwtje

Rups koninginnepage

Rups koninginnepage

logo