Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Zelf een lekker parfum maken

Een parfum in de winkel is superduur. Gelukkig kun je het gratis zelf maken met water en bloemen.

Zelf een lekker parfum maken

Pluk bloemen en blaadjes die lekker ruiken. Rozenblaadjes en lavendelbloemen ruiken bijvoorbeeld heel sterk. Snijd de bloemen fijn. Pak een koffiefilter, doe daar de bloemen in en zet dit in een kopje. Je kunt ook een vanillestokje uit het keukenkastje pakken en dat in het filter stoppen. Giet dan twee kopjes water over de bloemen heen tot de ze onder water te staan. Dek de bovenkant van het koffiefilter af met nog een koffiefilter. Laat het één nachtje staan.

Pak de volgende dag het koffiefilter en knijp het vocht eruit. Om de geur extra sterk te maken, kun je het water dat je uit het filter hebt geknepen eventjes koken. Daarna kun je het parfum in een (spuit)flesje doen. Hmmm, dat ruikt lekker!

logo