Zet je stekels op voor de egel

Het gaat slecht met de egel in Nederland. In tien jaar tijd is het aantal egels gehalveerd! Reden voor OERRR om de barricades op te gaan. Zet daarom samen met OERRR je stekels op.

Stekels - OERRR

Aandacht voor de egel

De egel is misschien wel het minst aaibare diertje in Nederland, maar wel één van de schattigste. Egels staan bekend om hun scherpe stekels, die ze opzetten als ze in gevaar zijn. Daarom roept OERRR alle kinderen op om in de maand oktober stekels in hun haar te maken voor de egel. Het voortbestaan van de egel is namelijk in gevaar en het is hoog tijd dat daar meer aandacht voor komt. Doe je mee?

Maak een egelkapsel met zelfgemaakte gel

Dit wist je vast niet: de stekels van een egel zijn eigenlijk hele dikke, harde haren. Wil jij ook een egelkapsel? Maak je eigen gel van lijnzaad. Lijnzaad is het zaad van de vlasplant. Die zal je in het wild helaas niet makkelijk vinden, dus je moet er even voor naar de winkel.

Zo maak je lijnzaadgel

  • Meng voor een kleine portie gel 25 gram (heel) lijnzaad door 200 ml water.
  • Kook het mengsel op laag vuur tot het water begint te schuimen (3 – 5 minuten).
  • Giet het mengsel door een fijne zeef om de zaden eruit te zeven.
  • Doe je gel in een potje. Je kunt wat lekkere olie toevoegen voor de geur.
  • Voor goeie egelstekels gebruik je de gel op vochtig haar.

Lijnzaad bevat verschillende vitamines en mineralen. Het is dus heel gezond voor je haar. En je gel is ook nog een 100% natuurlijk. Je kunt de gel in de koelkast 2 tot 3 weken bewaren.

Nog meer doen?

Wil je nog meer doen voor de egel? Bestel dan het gratis strijdpakket van OERRR. Met het strijdpakket leer je alles over de egel en hoe je dit dier een handje kunt helpen. Je ontvang een egelpoortje voor je schutting en stoere tattoos waaraan iedereen kan zien dat jij strijdt voor de egel.

logo