Verschijnt 4x per jaar

Puur Natuur

Wil je weten hoe Natuurmonumenten de natuur beheert en verzorgt, en vooral ook waarom? Je leest het allemaal in Puur Natuur. Ben je al lid van Natuurmonumenten? Dan ontvang je dit mooie en kleurrijke magazine ieder kwartaal gratis.

In deze editie

Korte dagen, lange en koude nachten. En met een beetje geluk, sneeuwpoppen maken en schaatsen. In de winter komt de natuur tot rust, en wij na het buiten spelen ook. Heerlijk om dan bij het knapperend haardvuur de nieuwe Puur Natuur te lezen.

Nederland is een geboetseerd land, zelfs de natuurlandschappen zijn ontstaan door menselijk ingrijpen. De filosoof Voltaire zei al in de 18e eeuw: God schiep de wereld, behalve Nederland. Dat liet hij aan de Nederlanders zelf over. En hij had gelijk. Maar in onze drang om alles strak te trekken, is de natuur wel in het gedrang gekomen. Reden dus om de natuur meer ruimte te geven. En reden om daar in deze Puur Natuur extra aandacht aan te geven.

Nieuwsgierig?  Alvast een preview? 

Wil je ons laten weten wat je van Puur Natuur vindt? Dat kan via puurnatuur [at] natuurmonumenten [dot] nl of via Twitter: @PuurNatuur

Ook Puur Natuur ontvangen? Word lid!

Je steunt de natuur al vanaf €2,50 per maand. Bovendien ontvang je dan:

  • Het magazine Puur Natuur
  • Het boek 'Beleef de natuur' met 80 verrassende tochten
  • Tot 40% korting op excursies en activiteiten

Gezien in Puur Natuur

Woeste Route

Een ruige dagwandeling over de heuvelachtige en zeer afwisselende Sprengenberg

Tuintips van Jan

Maak je tuin herfstklaar met de tuintips van Jan

Vlog van OERRR

Noëlle laat je zien hoe je een vogeltipi maakt, vol met lekker vogelsnacks

Gezien in Puur Natuur

Winkelen
word nu lid