Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Lise de Groen

Een kennismaking met Lise de Groen.

Noord-Brabant

Ik heb de eer me het jongste lid van de Ledencommissie Noord-Brabant, Rijk van Nijmegen te mogen noemen. Want, met mijn 21 jaar haal ik de gemiddelde leeftijd binnen de Ledencommissie flink naar beneden. Laat ik dat nou gelukkig ook geen probleem vinden, ik wilde juist zorgen voor een nieuwe, frisse wind binnen de toch vaak door ouderen gekenmerkte leden. Het vertegenwoordigen van een groep jongeren en de aandacht leggen op dingen die voor ons óók belangrijk zijn, ik doe het graag binnen een van de mooiste organisaties van Nederland.

Ik ben al vrijwel mijn hele leven lid van Natuurmonumenten. Ik ben begonnen met het OER-lidmaatschap, waar mijn liefde voor de natuur extra aangewakkerd werd. Mee naar buiten met de boswachter, ravotten in de speelnatuur of zelfs een échte survivalcursus, elke keer trokken we er met het gezin op uit. Na dit lidmaatschap ben ik blijven hangen en heb ik inmiddels ook mijn draai gevonden binnen de LC.

Inmiddels ben ik zo’n 3 maanden afgestudeerd van mijn opleiding Management van de Leefomgeving aan de HAS in ’s-Hertogenbosch en werk ik bij een waterschap. De combinatie van natuur, water en landbouw heeft me altijd geboeid en toen ik de mogelijkheid kreeg om dit van dichtbij te bekijken, greep ik die met beide handen aan. Binnen de LC hoop ik de jeugd te vertegenwoordigen en daarnaast bij te dragen aan het samenbrengen van mens en natuur, want mens en natuur samenbrengen in de mooie natuur van Brabant, wie wil dat nou niet?

Ik kijk uit naar mijn komende termijn bij de LC en hoop je te zien bij een van onze ledendagen!