Ga direct naar inhoud

Ledencommissie Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen

De ledencommissie (LC) Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen bestaat uit maximaal 9 leden. Dit aantal staat in relatie tot het aantal leden in de provincie en kan daarom variëren per provincie. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering hebben de aanwezige leden de mogelijkheid nieuwe LC-leden en kandidaat-leden te benoemen.

Ledencommissie Noord-Brabant

De verzameling van alle commissieleden van alle provincies - de ledenraad - vertegenwoordigt alle leden van Natuurmonumenten, waarvan er zo’n 115.000 uit Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen komen. Op deze democratische manier kunnen leden invloed en controle uitoefenen op het beleid van Natuurmonumenten.

Taken ledencommissies

  • Contact onderhouden met en aanspreekpunt zijn voor de leden uit Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen;
  • Samen met het bestuur van Natuurmonumenten beleid bepalen en uitvoering daarvan beoordelen;
  • Een verbinding vormen tussen de leden uit Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen en de beleidsbepalers;
  • Contact onderhouden met regionale werkorganisatie, verantwoordelijk voor het werk in en het beheer van de gebieden van Natuurmonumenten in de regio;
  • Coördineren en begeleiden van diverse vrijwilligersactiviteiten.

Ledencommissie in beeld

De 9 ledenvertegenwoordigers van de commissie Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen worden tijdens de jaarlijkse ledenvergadering benoemd door leden uit Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen en kunnen maximaal 2 maal 4 jaar lid zijn van de ledencommissie. Daarnaast zijn er 1 of meerdere kandidaat-leden.

Allemaal zijn we goed op de hoogte van het beleid en zijn actief op zoek naar meningen en wensen van onze leden in de provincie.

Heb je vragen en/of opmerkingen over de hoofdlijnen van het beleid van Natuurmonumenten, het werk en de activiteiten van LC Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen neem dan contact met ons op via [email protected]

De 9 (kandidaat-)leden:

Op dit moment bestaat de commissie Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen uit de volgende vertegenwoordigers (klik op de naam voor meer info):

Ledendag zaterdag 2 september 2023

Speciaal voor de leden van Natuurmonumenten organiseerde de ledencommissie Noord-Brabant & Rijk van Nijmegen samen met de beheereenheid Midden-Brabant op 2 september 2023 een excursie in natuurgebied De Kampina.

Lees hier het verslag van 2 september.

Ledendag zaterdag 4 juni 2022

Op 4 juni 2022 organiseerde de ledencommissie Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen samen met medewerkers van de beheereenheid Noordoost-Brabant & Rijk van Nijmegen van Natuurmonumenten wederom een themadag in Hedel bij de familie van Herwijnen.

Lees hier het verslag van 4 juni.

Ledendag zaterdag 16 oktober 2021

Op 16 oktober 2021 organiseerde de ledencommissie Noord-Brabant en Rijk van Nijmegen samen met medewerkers van de beheereenheid Noordoost-Brabant & Rijk van Nijmegen van Natuurmonumenten een themadag in Hedel. 

Lees hier het verslag van deze geslaagde 16e oktober.

De ledencommissie erop uit

Wij willen als leden van de commissie graag horen en zien wat er leeft in en rondom de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Brabant. Wij hebben daarom regelmatig contact met de beheereenheden die verantwoordelijk zijn voor de natuurterreinen in Brabant. De verantwoording voor het wel en wee van de gebieden van Natuurmonumenten ligt bij deze professionele werkorganisatie, opgesplitst in de beheereenheden:

- Noordoost-Brabant en Rijk van Nijmegen - waartoe o.m. de Maasuiterwaarden tussen Ravenstein en Waalwijk, de Stippelberg, deMolenheide, Langenboomse Bossen, de Mookerheide, de Sint-Jansberg en Heumensoord behoren.

- Midden-Brabant - waartoe o.m. Kampina, Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen behoren.

- West-Brabant - waartoe o.m. De Oude Buisse Heide, Groote Meer, de Oosterheide en de Brabantse Wal behoren.

Deze groep van zeer gemotiveerde professionals houdt toezicht op, beheert en ontwikkelt de gebieden van Natuurmonumenten in onze regio. Bij je bezoeken aan een van deze gebieden of het Bezoekerscentrum in Oisterwijk kan je deze mensen tegenkomen. Maak eens een praatje met hen en stel gerust je vragen. Op die manier kunnen wij via hen ook geïnformeerd blijven over wat er onder onze leden leeft.

Vrijwilliger worden? Kijk hier voor informatie.

Jaarverslag 2022

Kijk hier voor het jaarverslag 2022.

Jaarplan 2023

Kijk hier voor het jaarplan 2023.

Nieuws