Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Mathieu Plieger

Een kennismaking met Mathieu Plieger.

Noord-Brabant

Mijn naam is Mathieu Plieger, wonend in de gemeente Altena. 

Sinds 1991 ben ik lid van Natuurmonumenten. Jarenlang ben ik 'slapend' lid geweest.

Frequent en met veel genoegen wandel ik in de Loonse & Drunense Duinen. Ook kom ik regelmatig in andere natuurgebieden van NM, zoals Oosterheide, Oude Buisse Heide & Kampina / OBV. Omdat ik niet éénkennig ben, bezoek ik ook aanpalende natuurgebieden zoals De Brand, de Pannenhoef en de Boswachterij van Dorst. 

Graag wil(de) ik naast mijn werk iets terug doen & iets bijdragen aan het in standhouden van de prachtige natuurgebieden die NM beheert.

Daarom heb ik mij als vrijwilliger gemeld. Ik kwam bij de (toenmalige) secretaris van de LC uit. Voorgesteld werd om deel te nemen aan de Leden Commissie.

Sinds eind 2019 ben ik betrokken bij de LC. Mijn wens is om als lid van de LC bij te dragen aan de contacten met de leden en aan het organiseren van activiteiten voor de leden. 

Het bevorderen van ledenparticipatie. Want dat vind ik het bijzondere van NM: het is een vereniging.

Het beheren van al die prachtige natuurgebieden in Noord-Brabant en het Rijk van Nijmegen gebeurt door kundige medewerkers van drie beheersorganisaties. 

Maar hoe meer leden en hoe groter de betrokkenheid van die leden bij de natuurgebieden, des te krachtiger de stem van NM in Nederland klinkt. 

Daar is de natuur goed mee!

Wellicht tot ziens in één van de mooie natuurgebieden van NM.

Met vriendelijke groet,

Mathieu Plieger