Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Ruud Smeulders

Een kennismaking met Ruud Smeulders.

Ledencommissie

In 1954 ben ik in Tilburg geboren en op mijn 3de verhuisd  naar Breda. Een echte Brabander met ook het hart van een levensgenieter en natuurliefhebber. De prachtige bossen en heidegebieden rond Breda waren mijn hele leven de belangrijkste plekken om te wandelen, spelen, ontdekkingen te doen en te genieten. Mijn bewondering voor de natuur is zo al jong ontstaan. En die is in de loop van de jaren enkel gegroeid.

Na een bewogen leven en tientallen jaren gewerkt te hebben in de R&D en innovatie bij diverse grote bedrijven ben ik nu iets rustiger voor mijn eigen bedrijf bezig. Zo heb ik wat meer tijd voor mooie boswandelingen met mijn hond. Binnen mijn bedrijf doe ik toekomstverkenningen en geef advies op het gebied van innovatiemanagement. Ook bij Natuurmonumenten probeer ik die expertise te gebruiken. Natuur is iets kostbaars van ons allemaal, maar de samenleving, de technologische ontwikkelingen en economie staan niet stil. Er veranderen steeds sneller vele zaken, die natuurbehoud niet altijd makkelijker maken. Binnen Natuurmonumenten en vooral binnen het DC hoop ik een bijdrage te leveren om goed in te spelen op deze veranderingen, zodat de natuur niet de dupe wordt.

Sinds eind 2016 woon ik op een van de mooie landgoederen van Natuurmonumenten. Wij hebben het geluk gehad om daar een huis (het voormalige koetshuis) te kunnen kopen. Een prachtige locatie midden in een uniek bosgebied. Nu geniet ik nog intensiever van onze mooie natuur. Maar ik ben me nu ook nog meer bewust van de kwetsbaarheid van natuur en landschap hier in Brabant. Ook vandaar mijn inzet voor Natuurmonumenten.

Ruud Smeulders