Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Harrie Broeksteeg

Een kennismaking met Harrie Broeksteeg.

Ledencommissie

64 jaar geleden ben ik geboren in een klein Brabants dorp, aan de rand van bos en hei. Van jongs af aan maakte ik op die manier kennis met de natuur. Daar is de verbazing, verwondering en later bewondering en respect voor en over de natuur ontstaan. Veel is verdwenen de afgelopen decennia. Mijn belangrijkste drijfveer is daarom behoud van de mooie parels die we nog hebben. Sinds 1982 ben ik lid van Natuurmonumenten.

Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen en ben daarna bijna 40 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Al die tijd is mijn liefde voor de natuur gebleven. Nu ik meer vrije tijd heb wil ik me actiever inzetten voor de natuur. Daarom ben ik lid geworden van de Districtscommissie van Natuurmonumenten. Daarnaast ben ik voorzitter van de IVN afdeling Geldrop en volg ik een opleiding voor Natuurgids bij het IVN.

Samen met mijn vrouw woon ik in Eindhoven, letterlijk aan de rand van de stad. Direct naast een terrein van het Brabants Landschap: een oud agrarisch beekdal met natte graslanden, bolakkers en een moerasbos. De veelzijdigheid van het landschap maakt wandelen daar steeds opnieuw verrassend.

Harrie Broeksteeg