Ga direct naar inhoud

Ledencommissie Zuid-Holland - Ellen Pouw

Mijn naam is Ellen Pouw en ik ben 62 jaar. Tot juli 2022 was ik werkzaam als longarts. Ik heb mijn werk altijd fantastisch gevonden, met maar een nadeel: het was altijd binnen. In mijn vrije tijd haalde ik die schade zo goed mogelijk in, door lange lange wandelingen te maken in binnen- en buitenland.

Ellen Pouw

Vanuit mijn achtergrond als longarts maak ik me zorgen over de slechte luchtkwaliteit in Nederland als geheel en in het gebied Rotterdam-Rijnmond in het bijzonder. Nu ik meer tijd heb wil ik me inzetten om de gezondheidseffecten van luchtverontreiniging beter onder de aandacht te brengen van het grote publiek, collega’s en uiteindelijk beleidsmakers, om tot betere gedrags- en beleidskeuzes te komen.

De eerste helft van mijn leven heb ik op veel plekken in Nederland gewoond, maar eigenlijk altijd buiten de Randstad. Toen ik 26 jaar geleden naar Rotterdam kwam voor mijn werk, was dat wel even wennen, zo weinig ruimte. Inmiddels woon ik met veel plezier in de stad, maar ben wel heel blij met mijn moestuin op een biologisch moestuincomplex. Vanuit de activiteitencommissie vertegenwoordig ik dat complex bij allerlei groene initiatieven in Rotterdam. Dat deze groene initiatieven elkaar weten te vinden en versterken wordt steeds belangrijker, want de stad verdicht zich in een hoog tempo. Ik ben al lang lid van Natuurmonumenten. De manier waarop de gebieden en monumenten worden beheerd en opengesteld spreekt me erg aan. Mooi dat een aantal karakteristieke gebouwen in gebieden van Natuurmonumenten zijn gerestaureerd en omgebouwd tot vakantieverblijf. Mijn man en ik hebben daar al vaak gebruik van gemaakt.

In een dichtbevolkte provincie als Zuid-Holland is het des te belangrijker om de spaarzame stukken natuur in stand te houden en zo mogelijk uit te breiden. Daarnaast is samenwerking met andere gebruikers van het gebied onontbeerlijk. Een project als Rotterdam de Boer op spreekt me daarom erg aan. Als kandidaat-lid van de Ledencommissie Zuid-Holland zet ik me voor deze zaken graag in.