Ga direct naar inhoud
Nieuws

Stadsboswachter Maurice houdt spreekuur bij Rotterdamse schapenboerderij

08 mei 2018 | Natascha Hokke

Op woensdag 9 mei vanaf 14:00 uur houdt stadsboswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten spreekuur bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. Kinderen kunnen hem het hemd van het lijf vragen, deze boswachter weet natuurlijk alles van de natuur. Boswachter Maurice: “Het is geweldig om het met kinderen over de natuur te hebben. Ik verwacht veel vragen over wat je als boswachter eigenlijk doet als in een polder als het Rotterdams platteland. Goede vraag, aangezien er hier ook geen bos is.”

Boswachter Maurice in de Zuidpolder

Hooi

De boswachter zal neerstrijken op een hooibaal. Hij neemt uit zijn werkschuur een kist met opgezette dieren mee. “Die dieren zijn natuurlijk al voer voor vragen. Want waarom tikt een specht eigenlijk tegen een boom en hoe zie je het verschil tussen een haas en een konijn?”, vertelt boswachter Maurice. Hij heeft al vaker spreekuur gehouden. “Vaak beginnen kinderen ook zelf verhalen uit de natuur te vertellen! Alle kinderen hebben wel iets met de natuur, al is het de vogel op het voederplankje of het konijn in het stadspark. Natuur is overal.”

Gratis

Alle kinderen kunnen woensdag 9 mei om 14:00 uur hun vragen stellen aan de boswachter in de Belevenisboerderij Schieveen. De toegang tot de Belevenisboerderij en het spreekuur zijn gratis en opgeven is niet nodig. De hele week zijn er activiteiten op Belevenisboerderij Schieveen. 

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter