Ga direct naar inhoud
Nieuws

Neem een kijkje bij Herenboeren De Groote Modderkolk

23 januari 2024 | Ramona Fredriks

Ben je benieuwd hoe de Herenboerderij eruitziet en wil je wel eens zien hoe de groenten erbij staan? Neem dan deel aan een rondleiding van Herenboeren De Groote Modderkolk.

Herenboeren De Groote Modderkolk

De rondleidingen zijn op zaterdag 10 en 24 februari 2024 van 10.00 tot 11.30 uur. Je kunt je aanmelden via de website van Herenboeren de Groote Modderkolk in Loenen.Rond deze periode worden de wintergroenten zoals spruitjes, boerenkool en preien geoogst. Ook zijn de boer en het groenteteam druk bezig met de voorbereidingen voor het aanstaande oogstseizoen. Op de boerderij is altijd wat te doen!

Coöperatie met 200 Herenboeren

Herenboeren De Groote Modderkolk is een coöperatie waar 200 huishoudens (Herenboeren), samen met een boer, duurzaam voedsel produceren in een gemengd kleinschalig boerenbedrijf. Met elke week - voor zover beschikbaar - verse groenten van het seizoen, fruit uit de boomgaard, eieren en vlees. 

Als Herenboer haal je zelf je groenten, fruit, eieren en vlees op bij de boerderij in Loenen. Bij het wekelijks ophaalmoment ontmoeten de Herenboeren elkaar. Een mooi moment om even bij te kletsen of om recepten uit te wisselen. Wie wil mag ook meewerken op het land of helpen bij het verzorgen van de dieren. Structureel of wanneer het uitkomt.

Gedeeld erf De Groote Modderkolk

Op open erf De Groote Modderkolk in Loenen werkt eigenaar Natuurmonumenten samen met verschillende partners. Eén van deze partners is Verdandi, beter bekend als woon,- werk,- en zorgboerderij De Groote Modderkolk. Sinds begin 2019 vormt Herenboeren een nieuwe partner van Natuurmonumenten. Het open erf is een ideaal startpunt voor activiteitenwandel- en fietsroutes

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks