Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ricciotti Ensemble in boomgaard Loenen –Veluwe

17 juli 2017 | Marie-Thérèse te Bulte

Kom zondag 23 juli genieten van het straatsymfonieorkest Ricciotti Ensemble. Echt een aanrader, muziek waar je energie van krijgt. Het ensemble stelt zichzelf als doel om ieder publiek te laten voelen dat een optreden van hén is.

Ricciotti Ensemble

Het orkest voor muziekvakstudenten en vergevorderde amateurs gaat in de zomer zes weken op tournee door Nederland en over de grens door Europa. Per dag worden er een aantal concerten gegeven op verschillende locaties. De 50 musici reizen per bus en in Loenen springen ze eruit om hier van 10.30 tot 12.00 uur muziek te maken. Vervolgens reist het ensemble door naar de volgende muzikale bijeenkomst.

Concert Ricciotti Ensemble

Het ensemble is in 1970 opgericht als straatsymfonieorkest met als doel muziek voor een breed publiek zo toegankelijk mogelijk te maken. De optredens zijn vaak nogal onconventioneel. De muziekkeuze en stijl van het Ricciotti Ensemble is niet alleen bijzonder, zo is het orkest ook in andere opzichten bijzonder. De jonge muzikanten dragen geen uniform, gebruiken geen geluidsversterkers en treden vaak op de gekste plekken op. Weinig concertzalen voor dit ensemble, meestal zijn straten, pleinen, maar ook boten die door grachten voeren hun podia. Graag spelen ze ook in tehuizen, gevangenissen en op andere plekken waar mensen niet of nauwelijks met muziek in aanraking komen.

De toegang voor dit bijzondere concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Aan het eind van het concert staan een aantal bewoners van de zorgboerderij bij de uitgang om je gift in ontvangst te nemen. Neem zelf een stoel of kleedje mee om op te zitten.

In het kort

  • Zondag 23 juli van 10.30 tot 11.00 uur
  • Open Erf de Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24a, Loenen
  • Toegang is gratis, vrije gift wordt zeer gewaardeerd.
  • Breng zelf een stoel of kleedje mee
  • Bij slecht weer is het concert in de potstal van de boerderij
  • Theeschenkerij is open voor koffie en thee
Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte