Ga direct naar inhoud

Maatschappelijke stage

Tijdens een maatschappelijke stage bij Natuurmonumenten kun je als scholier kennis maken met het werken voor de natuur! Wij bieden diverse mogelijkheden voor maatschappelijke stages voor middelbare scholieren door heel Nederland.

Foto Schotse Hooglander

Wat is een maatschappelijke stage?

Veel middelbare scholen bieden hun scholieren de mogelijkheid een aantal uren maatschappelijke stage te lopen bij een non-profit organisatie. Zo kunnen leerlingen kennis maken met en een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Maatschappelijke stages voor groepen

Juist Natuurmonumenten is een leuke organisatie om een maatschappelijke stage bij te lopen. Wij hebben op diverse locaties programmamogelijkheden voor groepen leerlingen van middelbare scholen. Voor de mogelijkheden kun je terecht bij het dichtstbijzijnde kantoor bij een natuurgebied (beheereenheid) bij jou in de buurt. Voor informatie over een maatschappelijke stage in Noord-Holland kun je deze pagina bekijken.    

Momenteel is het helaas niet mogelijk om in Utrecht een maatschappelijke stage te lopen.

Individuele maatschappelijke stage

Naast de verschillende programma’s die ontwikkeld zijn voor groepen leerlingen, is het soms voor individuele leerlingen mogelijk om één of meerdere dagen hun maatschappelijke stage lopen. Het ligt geheel aan de mogelijkheden van de locatie en de medewerkers. Ook hiervoor kun je contact zoeken met de beheereenheid bij jou in de buurt.