Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Maatschappelijke stage

Natuurmonumenten is een mooie organisatie om maatschappelijke stages bij te lopen. Wij hebben diverse programmamogelijkheden voor groepen leerlingen van scholen in alle provincies van Nederland.

Scholeksters

Wat is een maatschappelijke stage?

Alle leerlingen die vanaf schooljaar 2011-2012 zijn gestart in het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo) waren verplicht een maatschappelijke stage te doen van minimaal 30 uur. Vanaf schooljaar 2014-2015 is dit niet meer verplicht. Scholen beslissen vanaf dan zelf of zij maatschappelijke stage onderdeel willen maken van hun onderwijsprogramma. Veel middelbare scholen gaan ondanks het stoppen van de verplichting gewoon door met maatschappelijke stages. Dit omdat zij in hun onderwijsprogramma ook invulling moeten geven van de onderwijstaak ‘burgerschap’ (artikel 17 Wet Voortgezet Onderwijs), en maatschappelijke stages passen daar prima bij!

Maatschappelijke stages bij Natuurmonumenten

Juist Natuurmonumenten is een prima organisatie om maatschappelijke stages bij te lopen. Wij hebben diverse programmamogelijkheden voor groepen leerlingen van scholen in alle provincies van Nederland. Voor meer contact en mogelijkheden kun je terecht bij de Ledenservice: 035–6559911. Bekijk hier maatschappelijke stages in:

Andere mogelijkheid

Naast de verschillende programma’s die ontwikkeld zijn voor groepen leerlingen, is het soms voor individuele leerlingen mogelijk om één of meerdere dagen hun maatschappelijke stage lopen. Het ligt geheel aan de mogelijkheden van de locatie of hier aan meegewerkt wordt. Heb je hier belangstelling voor, dan kun je contact zoeken met de beheereenheid (het natuurgebied) in jouw omgeving of met de Ledenservice: 035-6559911. 

Extra informatie

Meer lezen over maatschappelijke stages in het groen? Natuurmonumenten werkt samen met andere groene organisaties. Kijk op de gezamenlijke website: http://www.betrokkenbijbuiten.nl

 

logo