Maatschappelijke stage

Natuurmonumenten is een mooie organisatie om maatschappelijke stages bij te lopen. Wij hebben diverse programmamogelijkheden voor groepen leerlingen van scholen in alle provincies van Nederland.

Scholeksters

Wat is een maatschappelijke stage?

Veel middelbare scholen bieden hun scholieren de mogelijkheid een aantal uren maatschappelijke stage te lopen bij een non-profit organisatie. Dit omdat de scholen in hun onderwijsprogramma invulling moeten geven aan de onderwijstaak ‘burgerschap’ (artikel 17 Wet Voortgezet Onderwijs), en maatschappelijke stages passen daar prima bij!

Maatschappelijke stages voor groepen

Juist Natuurmonumenten is een prima organisatie om maatschappelijke stages bij te lopen. Wij hebben op diverse locaties programmamogelijkheden voor groepen leerlingen van scholen. Voor de mogelijkheden in de buurt kun je terecht bij de dichtstbijzijnde beheereenheid.

Andere mogelijkheid

Naast de verschillende programma’s die ontwikkeld zijn voor groepen leerlingen, is het soms voor individuele leerlingen mogelijk om één of meerdere dagen hun maatschappelijke stage lopen. Het ligt geheel aan de mogelijkheden van de locatie of hier aan meegewerkt wordt. Heb je hier belangstelling voor, dan kun je contact zoeken met de beheereenheid (het natuurgebied) in jouw omgeving.

logo