Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Zo werkt nalaten aan Natuurmonumenten

Bij Natuurmonumenten willen wij de diversiteit in het Nederlandse landschap behouden voor de toekomst. Ondersteunt u deze doelstelling? Dan kunt Natuurmonumenten opnemen in uw testament. Wie in zijn testament een gift opneemt voor de natuur, beschermt ons unieke Nederlandse landschap voor later. Is er een mooiere manier om uw band met de natuur te delen met toekomstige generaties? Elke gift in een testament draagt daaraan bij.

Krokussen

U kunt nalaten aan Natuurmonumenten door een gift op te nemen in uw testament. Het opnemen van een gift aan Natuurmonumenten kan op twee manieren. In de vorm van een erfstelling of in de vorm van een legaat. Beide vormen moet u vastleggen in uw testament.

Erfstelling: Natuurmonumenten als erfgenaam

Als u kiest voor een erfstelling, dan geeft u in uw testament aan dat u ons tot erfgenaam benoemt voor een deel van uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat wij erven.

Dit is de tekst die u in bij een erfstelling in uw testament gebruikt:

"Ik benoem tot mijn erfgenaam de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland, gevestigd te ’s-Graveland."

Legaat: een geldbedrag of goed nalaten aan Natuurmonumenten

Als u kiest voor een legaat, dan geeft u in uw testament aan dat wij een bepaald bedrag in geld zullen ontvangen. Maar, u kunt in een legaat ook een goed aan ons nalaten. Bijvoorbeeld een huis, een schilderij of een aandelenportefeuille.

Dit is de tekst die u bij een legaat in uw testament gebruikt:

"Ik legateer, vrij van rechten en kosten en uit te keren binnen zes maanden na mijn overlijden, aan de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland, gevestigd te ’s-Graveland, een bedrag in contanten groot X euro / het perceel IJ, kadastraal bekend Z / de woning gelegen aan de A-weg 2, te B".

Lees meer zakelijke informatie over nalaten (zoals statutaire naam, KvK nummer, IBAN rekeningnummer etc.)

Testament opmaken met onze huisnotaris

Denkt u erover om de natuur iets na te laten? Laat dan een notaris een testament opstellen. Heeft u zelf geen notaris? Maak dan gebruik van onze huisnotaris. Neem hiervoor contact op met Martijn de Kempenaer.

U kunt ook eenvoudig zelf een testament opstellen via de website NuTestament.nl Daarna maakt u een afspraak bij uw notaris om uw testament te ondertekenen. Bekijk hoe het werkt op NuTestament.nl

Vragen over nalaten?

Wilt u de natuur blijven beschermen, maar heeft u nog vragen over nalaten? Bijvoorbeeld over uw erfenis, erfstelling of legaat? Dan kunt u terecht bij:

Martijn de Kempenaer
Manager Juridische Zaken
T 06 542 952 61
@ [email protected]


Ellen van Gerven
Adviseur Bijzondere Giften
T 06 8323 22 69
@ [email protected]

Nalatenschappen afwikkelen

Voor het afwikkelen van nalatenschappen en legaten kunt u contact opnemen via: [email protected], of bel 035 655 99 33.

logo