Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Enthousiaste vrijwillige evenementenmedewerkers gezocht

Enthousiaste evenementenmedewerkers (vrijwillig) gezocht bij Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Gooi en Vechtstreek minimaal 3 keer per jaar.

vuurtje stokkers gezocht

Het Bezoekerscentrum ligt in het centrum van de Gooi en de Vechtstreek, midden tussen de buitenplaatsen met hun statige huizen en parkachtige bossen. Het is een ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht door de omgeving. Veel inwoners en recreanten bezoeken jaarlijks het gebied, ruim 100.000 mensen nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Ze komen voor informatie over de omgeving, speurtochten, kinderverjaardagen of nemen deel aan één van de vele (privé-)excursies. Ook veel scholen en BSO’s uit de regio weten het bezoekerscentrum te vinden voor leerzame excursies.  

Enthousiaste doeners gezocht
Vuurtjesstokers, broodjesbakkers, vrijwilligers met spierballen, opbouwers van posten en het uitzetten van routes, koffie- en chocomelschenkers gevraagd! Wij willen mensen warm maken voor de natuur! Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Doe je met ons mee?

Vind je het leuk om in contact te zijn met mensen? Ben je enthousiast over de natuur, onze activiteiten en evenementen? Heb je zin om zo’n evenement met elkaar op- en af te bouwen? En zie je het als uitdaging om de activiteiten tijdens deze evenementen enthousiast te begeleiden? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!

Wat zijn je taken?

Aan het begin van de dag bouw je samen met de andere vrijwilligers de activiteiten op. Je ontvangt de bezoekers en neemt ze mee in je enthousiasme tijdens de activiteit. Ook vertel je over het werk van Natuurmonumenten en hoe we bijdragen aan het behoud van de prachtige natuur. Na de activiteit wordt alles weer gezamenlijke opgeruimd. Daarnaast kun je ook helpende hand zijn bij één van onze vele excursie, help je mee met vuur maken, uilenballen pluizen of vetbollen maken.

Wat verwacht Natuurmonumenten van jou?

 • Je houdt van aanpakken en zet je vol energie in tijdens een evenement of excursie.
 • Je bent enthousiast over het werk van Natuurmonumenten en je bindt graag mensen aan Natuurmonumenten.
 • Je bent minimaal 3 keer per jaar inzetbaar bij de volgende evenementen of activiteiten:
  • De Natuurdag van OERRR in het voorjaar
  • De Midzomernacht in juni
  • De ING Wilde Buitendag in de herfstvakantie
  • De Nacht van de Nacht eind oktober
  • Warm Welkom 2e zondag in januari
 • Je bent vooral tijdens de schoolvakanties en op zaterdag en zondag beschikbaar.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Afwisselend, zelfstandig en inspirerend vrijwilligerswerk.
 • Een werkplek in een prachtig natuurgebied.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.
 • Tweemaal per jaar is er een bijeenkomst met al je collega’s waar je je ideeën en ervaringen kunt inbrengen.
 • Jaarlijks uitje, nieuwjaarsborrel en 2 keer per jaar gratis deelname aan een excursie.

Informatie en aanmelding

Heb je interesse in de functie van evenementenmedewerker, stuur dan je CV en motivatie per e-mail naar Marceline IJntema, [email protected]

Wegens de corona crisis is het bezoekerscentrum momenteel gesloten. Als deze vacature je aanspreekt kan je gewoon solliciteren, het kennismakingsgesprek zal plaatsvinden als het bezoekerscentrum weer geopend is.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
 • Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland (NH)
 • (035) 656 3080
 • [email protected]
 • Vanaf de A2 (Amsterdam-Utrecht) Neem de afslag Hilversum. Ga linksaf onder het viaduct door en volg deze weg richting Hilversum (N201). Na ongeveer 8 km neem je bij de stoplichten afslag ’s-Graveland. Je rijdt rechtdoor ’s-Graveland in. Je rijdt nu op het Zuidereinde. Bij de kruising met stoplichten ga je rechtdoor. Je rijdt nu op het Noordereinde (het bezoekerscentrum staat bij de kruising al aangegeven op de ANWB-borden). Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je rechterhand. Vanaf de A1 (uit de richting Amsterdam) Neem de afslag Blaricum/Huizen. Aan het einde van de afrit steek je de weg over. Je rijdt nu op de Amersfoortsestraatweg (parallel aan de A1). Bij de stoplichten volg je de afslag Bussum/’s-Graveland. Deze weg (Ceintuurbaan) rij je helemaal uit tot de volgende afslag ’s-Graveland. Bij de tweede stoplichten neem je de afslag Amsterdam/’s-Graveland/Weesp, je rijdt nu op de Franse Kampweg. Deze weg volg je tot de stoplichten bij de afslag ’s-Graveland. Sla linksaf het Noordereinde op. Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je linkerhand.

logo