natuurgebied

Dal van de Ruiten Aa

Gasterij Natuurlijk Smeerling

Lekker gewandeld of gefietst? Ga dan even aan bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Een bijzondere locatie waar je gastvrij ontvangen wordt met een kannetje koffie of thee met iets lekkers erbij uit eigen keuken. Wat dacht je van arretjescake uit grootmoeders tijd?

Sinds voorjaar 2013 heeft het voormalig theehuis een nieuwe uitbaatster en een nieuwe naam: Gasterij Natuurlijk Smeerling. Je kunt er terecht voor een lekker kannetje koffie of thee na het wandelen of fietsen, maar ook voor een lunch die gemaakt wordt met ambachtelijke streekproducten.

Streekgebonden, ambachtelijk, uit eigen tuin 

Bij de samenstelling van gerechten houdt Gasterij Natuurlijk Smeerling rekening met de seizoenen. Er wordt veel met streekproducten gewerkt, producten uit eigen moes- en kruidentuin en andere natuurlijke en biologische producten van de plaatselijke leveranciers uit Westerwolde.

Duurzame regionale economie

Gasterij Natuurlijk Smeerling doet mee in het zogenaamde 'koploperproject'.  Als horecabedrijf in bosrijk beekdallandschap koestert Gasterij Natuurlijk Smeerling de natuur en de wereld om zich heen. Daarom willen ze uitdrukkelijk voorop lopen in kansen en verbetermogelijkheden voor een duurzame regionale economie. 

Koploperproject Oost-Groningen

Binnen het Koploperproject Oost-Groningen vormen bedrijven en organisaties een netwerk. Samen zetten zij stappen richting duurzame versterking van de regionale economie door kennis en ervaringen  te delen. Het project biedt bedrijven en gemeenten de kans om collectief praktijkgericht aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen.

Feestjes, zakelijke bijeenkomsten en trouwlocatie

Wil je je feestje, kinderfeestje of personeelsbijeenkomst bij Gasterij Natuurlijk Smeerling vieren? Neem dan contact op met Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling, T 0599 31 26 11. Kijk voor alle informatie op de website van de Gasterij. Wist je dat de Gasterij ook een sfeervolle trouwlocatie is?

Bron: Natuurmonumenten

 

 

word nu lid