Natuurgebied

Koornwaard

Koornwaard

Rustig en ruig

Aan de rand van de Bossche woonwijk Empel vind je een prachtige uiterwaard. Ondanks de stad op steenworp afstand ligt, is het hier vrij rustig. Het is een van de meer plantenrijke uiterwaarden van Natuurmonumenten langs de Maas. Zomers geniet je hier dan ook volop van insecten en vogels die af en aan vliegen. Als je geluk hebt, zie je een haas of zelfs een vos nog wegschieten! En let langs het water eens op de beversporen die je kunt vinden. Grote en kleine afgeknaagde takjes spoelen hier aan.

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd

Boswachter van dit gebied

Meer over Koornwaard
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Rustige en ruige riviernatuur langs de Maas, dat kun je de Koornwaard wel noemen. Je kun hier heerlijk langs het water struinen, op zoek naar beversporen of om eventjes alle zorgen weg te laten waaien. 

  Het natuurgebied bevindt zich aan de noordrand van Den Bosch en wordt begrensd door de A2 aan de ene zijde en strekt zich uit tot aan de Koornwaardse Plas, nog voorbij het Maxima-kanaal.

  Koornwaard

  De mooiste routes

 • Fietsen

  Fietsroute Maasuiterwaarden, bij Den Bosch

  Fraaie fietstocht langs de Maas en de Maasuiterwaarden op de grens van Gelderland en Noord-Brabant. Een grasgroen landschap vol bochten en bijzondere natuur tussen de dijk en de rivier. De rondtocht kan op elke gewenste plek gestart worden.

  • 28.1 km
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Koornwaard

  Nieuws van de boswachter

  logo