Natuur bij de stad

Rotterdams platteland

Melkschuur Zuidpolder

Fotograaf: Maurice KrukKom een kijkje nemen in De Melkschuur Zuidpolder! Dit nieuwe informatiepunt vind je vlak bij metrostation Rodenrijs, slechts een paar haltes vanaf Rotterdam Centraal.

Karakteristieke melkschuur met bloementuin

De karakteristieke houten melkschuur is in oude luister hersteld en dient sinds juni 2015 als informatiepunt voor het te realiseren natuur- en recreatiegebied ten noorden van de stad. Rondom de melkschuur is een tuin vol wilde bloemen ingezaaid. Vrijwilligers bemensen in de zomermaanden tijdens een groot aantal weekenden per maand het infopunt en een andere vrijwilligersgroep onderhoudt de wilde bloementuin.

MELKSCHUUR weer geopend!

Kom gerust eens een kijkje nemen in de melkschuur en de bijbehorende wilde bloementuin. De openingstijden vind je hieronder.

Tip: fiets na je bezoek een van de mooie Polderpadroutes. Te downloaden in de gratis route app van Natuurmonumenten.

Fotograaf: N. van VlietSprinkhanen in bloementuin

Op dit moment zijn delen van de wilde bloementuin gemaaid. De komende tijd zullen nieuwe delen gefaseerd of helemaal niet gemaaid worden. Zo bieden ze een mooie schuil- en overwinteringsplek voor kleine zoogdieren en insecten. In de grassige delen van de wilde bloementuin hoor je nu een orkest aan sprinkhanen tjirpen. 

Zomerseizoen!

De melkschuur is weer geopend! Bekijk hieronder de openingstijden.

september  
zo 3 13.00 - 17.00
zo 10 13.00 - 17.00
zo 17 13.00 - 17.00
zo 24 13.00 - 17.00
oktober  
zo 1 13.00 - 17.00
zo 8 13.00 - 17.00
zo 15 13.00 - 17.00
zo 22  13.00 - 17.00

Zoek waterbeestjes in poldersloten

In de Melkschuur zelf vind je informatie over het gebied en de natuur van de noordkant van Rotterdam. Voor kinderen zijn schepnetjes en loeppotjes beschikbaar om waterbeestjes te ontdekken in de poldersloten rondom de Melkschuur.

Drukte van jewelste

Wist je dat de wilde bloementuin bestaat uit veel kruiden grassen? Hierdoor is het niet altijd één groot kleurenspektakel. Het is juist wel een drukte van jewelste omdat vlinders, libellen, kleine zoogdieren hier een prima leefgebied vinden.

Fotograaf: Martin van LokvenBron: Natuurmonumenten

Word vrijwilliger!

Wil jij meehelpen de bloementuin te onderhouden of het informatiepunt te bemensen? Dan zoeken we jou! Natuurmonumenten heeft nog twee openstaande vrijwilligersvacatures:

.............................................................................................................................................................

Hoe kom ik er?

De Melkschuur is gelegen aan de Landscheiding Berkel en Rodenrijs tegenover het bedrijventerrein Spoorhaven (zie kaartje). Auto parkeren kan op het parkeerterrein bij het Metrostation, bij de Melkschuur is geen parkeergelegenheid.

Route vanaf Metrostation Rodenrijs

Verlaat het metrostation aan de westzijde (dat is de kant met de parkeerplaats, aan de oostzijde staan de bussen) en steek de parkeerplaats over richting de provinciale weg. Steek de weg over naar het fietspad. Ga linksaf en volg dit fietspad enkele honderden meters, de melkschuur zie je dan al in de weilanden aan je rechterhand. Er gaat een fietspad naar rechts. Volg dit en na ca. 100 meter ben je bij de Melkschuur.

word nu lid