natuurgebied

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

De Pas wordt verbouwd

Vanaf december is Natuurmonumenten aan de slag met de verbouwing van boerderij De Pas bij Haarle tot een sfeervol ontvangst- en bezoekpunt van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De verbouwing duurt ongeveer negen maanden. De informatieschuur De Pas is dan gesloten en is er een beperkt aanbod van activiteiten. Volg hier de laatste ontwikkelingen:

Verbouwingsnieuws

Fotograaf: Marion PlaggeBron: Natuurmonumenten

Haarle, 1 februari 2017. Het dak van de toekomstige informatie- en activiteitenruimte is vakkundig voorzien van nieuw riet.

Haarle, woensdag 14 december. Volg de verbouwing vanuit de lucht. Door de ogen van onze bouwkundige Tony de Haan.

Natuurmonumenten gaat op de plek rondom De Pas nauw samenwerken met Zorgboerderij De Schurinkhoeve. Op 8 december bezegelden beide partijen de samenwerking. Van links naar rechts: Dirk Rota (gebiedsmanager Salland Natuurmonumenten), Karin en Jos Kemper (Schurinkhoeve).

Haarle, 1 december 2016. Onze vrijwilliger Gé Halman sluit voor de laatste keer de deuren van informatieschuur De Pas. Tot volgend jaar zomer!

 

Sfeervol en bruisend Sallands erf

In de zomer van 2017 is het erf van De Pas klaar voor een sfeervol en Sallands welkom:

  • In de hoofdboerderij is de kleinschalige horeca met prachtig terras (De Schurinkoeve) 
  • De schuur ernaast wordt informatiepunt en activiteitenruimte voor bezoekers van de Sallandse Heuvelrug (Natuurmonumenten)
  • De huidige informatieschuur wordt zorgruimte (De Schurinkhoeve)
  • Voor kinderen komen er boerderijdieren en Speelnatuur en het erf wordt afgesloten voor auto’s

Natuurlijk staat er bij het openen van de deuren in de zomer van 2017 een prachtig aanbod van natuuractiviteiten op de kalender!

Ontwerp: Willemien de Wolde, landschapsontwerper

Routebeschrijving

Adres: Molenweg 2, 7448 RE, Haarle

Vanaf de N35 neem je tussen Raalte en Nijverdal de afslag Haarle. Je rijdt het dorp in en gaat bij de kruising linksaf. Nadat je restaurant De Haarlerberg bent gepasseerd, sla je op de T-splitsing bij de kerk rechtsaf de Molenweg in. Na circa 500 meter sla je linksaf de Oude Deventerweg in. Je passeert boerderij De Pas en even later zie je aan je rechterhand de parkeerplaats.

De Sprengenberg is helaas vrijwel niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

word nu lid