natuurgebied

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Informatieschuur De Pas

Adres: Molenweg 2, 7448 RE, Haarle

Fotograaf: Janko van BeekBron: NatuurmonumentenInformatieschuur De Pas ligt aan de rand van de Sprengenberg. Binnen vind je informatie over Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Natuurmonumenten. Ook is de schuur het startpunt voor diverse activiteiten.

Openingstijden

De informatieschuur ligt bij boerderij De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle (op de kruising met de Oude Deventerweg). De Pas is in principe onbemensd en is tijdens excursies, in de weekenden en tijdens vakanties van 9.00-16.00 geopend. 

In de zomermaanden (van 1 mei tot 23 oktober) staan er op zondagmiddagen van 13.00-16.00 vrijwilligers voor je klaar om koffie of thee te schenken en je wegwijs te maken in het gebied. Ook kun je bij hen terecht om wandel- of fietskaarten van het gebied te kopen 

Activiteiten

In de voorjaars-, herfst- en kerstvakantie zijn er op woensdag speciale kindermiddagen vol knutselplezier. Gedurende het jaar zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud die starten vanaf De Pas, zoals vleermuisspeurtochten, midwinterhoornblazers en honingslingeren. Kijk voor een overzicht op de Activiteitenagenda

Routebeschrijving

Vanaf de N35 neem je tussen Raalte en Nijverdal de afslag Haarle. Je rijdt het dorp in en gaat bij de kruising linksaf. Nadat je restaurant De Haarlerberg bent gepasseerd, sla je op de T-splitsing bij de kerk rechtsaf de Molenweg in. Na circa 500 meter sla je linksaf de Oude Deventerweg in. Je passeert boerderij De Pas en even later zie je aan je rechterhand de parkeerplaats.

De Sprengenberg is helaas vrijwel niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

word nu lid