natuurgebied

Reeënberg

Reeënberg

Trek je bergschoenen maar aan, want wandelen in natuurgebied Reeënberg betekent flink klimmen en dalen! De natuur van ‘Klein Zwitserland’ is aardig heuvelig en de heide herbergt bijzondere planten en dieren, waaronder de witsnuitlibel.

 

Fotograaf: Hans MeijerBron: Natuurmonumenten

Bijzondere natuur in ‘Klein Zwitserland’

Het natuurgebied Reeënberg kent voor Nederlandse begrippen flinke hoogteverschillen. Vooral het midden van het gebied is heuvelachtig. Je loopt door gevarieerde natuur, zoals relatief jonge naaldbossen, maar ook door heidevelden waar bijzondere planten en dieren te vinden zijn. Zo leven bij het Varkensven twee verschillende soorten van de witsnuitlibel. Het gemarkeerde wandelpad loopt langs dit ven. Verder voelen grote zoogdieren als het edelhert en wilde zwijnen en verschillende roofvogels zich thuis in de natuur van de Reeënberg.

 

Wat kun je in het natuurgebied doen?

  • Wandel door de natuur en beklim de heuvels van de Reeënberg.
  • Honden mogen ook het natuurgebied in, mits aangelijnd.
  • Paardrijden is mogelijk op het ruiterpad.
  • Bij restaurant Woeste Hoeve kun je tijdens het wandelen stoppen voor een kop koffie of wat eten.
  • Voor excursies in de natuur, bel (035) 6559955.

 

Hoe is natuurgebied de Reeënberg te bereiken?

Het natuurgebied ligt ten noordwesten van Loenen. Met de auto rijd je vanaf Loenen over de Beekbergerweg (N786) richting Beekbergen. Het natuurgebied ligt aan de linkerkant van de weg. Ga je met het openbaar vervoer? Neem dan vanaf station Apeldoorn de bus.

 

word nu lid