Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Kop van Goeree

Krakeend in Kiekgat, kop van goeree

Welkom in Kop van Goeree

De Kop van Goeree is een verzameling van weilanden, bosjes, een elzensingel en een bloemrijke dijk rond Stellendam op Goerree-Overflakkee. Neem eens een kijkje in de vogelrijke plas van ’t Kiekgat.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Kop van Goeree
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

  Vogelrijke waterplas

  Een belangrijk onderdeel van dit natuurgebied is ’t Kiekgat. Dit is een voormalig werkeiland tijdens de bouw van de Haringvlietdam. In de jaren ‘70 is er zand gewonnen waardoor een waterplas is ontstaan. Vanuit de vogelkijkhut heb je goed zicht op de vogels die nu in de waterplas leven. Zo zie je allerlei eendensoorten als de krakeend en de slobeend. In het ondiepe gedeelte van het water scharrelen steltlopers en - ’s zomers - lepelaars hun kostje bijeen. In de rietlandjes van het natuurgebied fluit de kleine karekiet er lustig op los.

  Wandelroute door ‘t Kiekgat

  ’t Kiekgat is toegankelijk via een groene wandelroute van 3,5 km. De vogelkijkhut ligt op de route en is te bereiken via een pad dat begint bij het viaduct over het Zuiderdiep tussen Stellendam en de binnenhaven. Aan de andere kant van de N57 ligt het natuurgebied Scheelhoek. Vanaf dezelfde parkeerplaats kun je ook het bos van Scheelhoek in. Hier loopt ook een wandelroute met uitkijkpunten.

  Wat kun je in het natuurgebied doen ?

  • Loop de wandelroute door het natuurgebied van 3,5 km (zie informatie voor de parkeerplaats hieronder)
  • Neem je verrekijker mee naar de vogelkijkhut!
  • De hond mag meewandelen, maar moet wel aan de lijn
  • Het natuurgebied is toegankelijk voor mindervaliden. Het pad naar de vogelkijkhut is niet verhard en heeft een hoogteverschil.
  • Ga naar VVV Ouddorp voor meer informatie over Goeree-Overflakkee

  Hoe is het natuurgebied te bereiken?

  Rijd met de auto naar Stellendam. Hier vind je de kleine parkeerplaats Zuiderdiepstraatweg en parkeerplaats Buitenhaven Stellendam aan de Mr. Snijderweg.Het natuurgebied is ook met het openbaar vervoer te bereiken. Stap uit bij de bushalte aan de Zuiderdiepstraatweg naast de N57.

  Kop van Goeree

  Agenda

  donkerwandeling
  za 21 mrt
  Op pad met kinderen

  Wandeling in het donker door de Kwade Hoek

  Deze spannende wandeling in het donker voert je door het duingebied van de Kwade Hoek op Goeree.

  Volgerland vogel
  zo 12 apr
  Op pad met kinderen

  Volgerlandvogeltocht op Goeree

  Ga mee op zoek naar de vogels in het Volgerland.
  We laten je genieten van dit natuurgebied op de Kop van Goeree!

  Zeester met jong
  za 25 apr
  Speciaal voor kinderen

  Ontdek de schatten van de zee op Goeree

  Ontdek samen met de gidsen welke planten en dieren er leven op de grens van land en zee bij de Brouwersdam. En wat ligt er op het strand langs de zee.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Extra informatie

  Kop van Goeree

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo